Flandria-speler Geert Lauwers probeert de tackle van Jasper Verswyvel te ontwijken.© mpics

Voetbal 3de provinciale C: KFC Mol - Flandria 2-1

Flandria grijpt naast eindronde na late tegengoal tegen Mol: “Zuur om het zo prijs te moeten geven”

Flandria beleefde op de slotspeeldag een waar horrorscenario. Met de trip naar Mol in het verschiet, had geel-zwart genoeg aan een punt om de derde periodetitel op zak te steken. In die opdracht leek het ook te gaan slagen, tot Geert Lauwers en co. in de staart van de match het deksel op de neus kregen. De teleurstelling achteraf was dan ook enorm groot. “Van balen gesproken”, zat aanvoerder Yoran Peeters in zak en as.

Erwin Vandenbergh

Met een punt op de slotspeeldag op het veld van KFC Mol had Flandria voldoende om een eindrondeticket te verzilveren. “We waren niet met een speciaal plan aan deze wedstrijd gestart”, aldus Geert Lauwers, die zijn ploeg al op het kwartier op voorsprong bracht. “We wilden de flow van de laatste weken doortrekken en dat leek ook te lukken. Ik schoof een voorzet vanop rechts onder de thuisgoalie en we zaten op rozen.”

De thuisploeg mengde zich gretig in de debatten, zonder Flandria onder druk te zetten. Ook na de rust leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar bij het ingaan van het slotkwartier legde de scheidsrechter de bal voor de Mollenaars op de stip. Doelman Meyers stopte de elfmeter, maar de scheidsrechter liet de strafschop opnieuw nemen omdat Meyers voor zijn lijn stond. De bal ging nu wel binnen. “Zelfs de fase die voorafging aan de strafschop, vond ik discutabel”, gaat Lauwers verder. “Verdediger Dijkmans is groot van gestalte en ging in duel met een aanvaller van KFC Mol. Dat oogt spectaculair. Maar eigenlijk was het geen fout.”

Twijfel maakte zich meester van de ploeg uit Ravels en het was pompen om de negentig minuten vol te krijgen en het gelijkspel te handhaven. Maar het kwaad geschiedde in de absolute slotfase, toen Adriaensen KFC Mol op voorsprong zette. De droom van de eindronde spatte uit elkaar. “Van balen gesproken”, weet aanvoerder Yoran Peeters. “We hebben niet elk jaar uitzicht op een eindrondeticket en we konden de nacompetitie al ruiken. Voor we naar Mol afzakten, waren we redelijk zeker dat we de buit zouden binnenhalen. We waren immers aan een zeer sterke reeks bezig en hadden uiteindelijk ook maar een gelijkspel nodig. Maar in de laatste rechte lijn hebben we ons daaraan mispakt en dat zorgt voor een grote teleurstelling.”

“Als je ziet welke resultaten we dit seizoen hebben neergezet, kunnen we alleen maar fier zijn op wat we hebben laten zien. Alleen zijn we net voor de eindmeet gestruikeld, waardoor dat slechte gevoel op dit moment blijft hangen. Maar hier komen we sterker uit. We hangen heel hecht aan elkaar en volgend seizoen gaat de ploeg zo goed als intact blijven”, besluit Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen