© Metzel Mikhail/Tass/ABACA

Poetin vond top met Trump in Helsinki een succes: “We zijn op de goede weg”

De Russische president Vladimir Poetin vond de top in Helsinki met de Amerikaanse president Donald Trump over het algemeen een groot succes. “We zijn op de goede weg”, zei Poetin donderdag tijdens een ontmoeting met zijn diplomatiek korps in Moskou.

“We zullen de ontwikkelingen echter op de voet volgen, want bepaalde krachten in de VS proberen de resultaten te minimaliseren en tegen te spreken”. Rusland staat open voor contact met de VS, hoewel de relaties met het land op sommige vlakken net zo slecht zijn als tijdens de Koude Oorlog.

Poetin zei dat hij maandag bij de ontmoeting in Helsinki belangrijke zaken heeft aangekaart. “Maar het zou naïef zijn te geloven dat alle problemen die zich de voorbije jaren hebben opgestapeld in slechts enkele uren kunnen opgelost worden”, zei hij. “Als grootste atoommacht dragen we een bijzondere verantwoordelijkheid voor de strategische stabiliteit en veiligheid”.

Trump had op de persconferentie publiekelijk zijn twijfels geuit over de bevindingen van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat Rusland zich had gemengd in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. De president kreeg daarvoor in de VS over de partijgrenzen heen bakken kritiek over zich. Terug in Washington nam hij gas terug en zei dat hij zich had versproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer