© dvk

CD&V en N-VA samen verder in Beveren, wissel van de wacht halverwege bestuursperiode

Het voormalige bestuur in Beveren zet haar samenwerking verder. CD&V en N-VA vormen opnieuw een coalitie. CD&V schuift met Marc Van de Vijver opnieuw de burgemeester naar voren en levert net als N-VA 3,5 schepenmandaten, waaronder de voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst (BCSD). N-VA heeft de voorzitter van Ibogem en de Maatschappij Linkerscheldeoever.

dvk

“Deze week zullen alle andere bestuursmandaten verdeeld worden”, zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). “Het akkoord tussen CD&V en N-VA zal vanavond voorgelegd worden aan de verschillende partijinstanties. De voordrachtakten zullen vandaag ondertekend worden. De komende weken zullen beide partijen een inhoudelijk bestuursakkoord uitwerken en daaraan gekoppeld een meerjarenplanning voor de komende legislatuur.”

Er werden al een aantal aandachtspunten afgesproken waar de komende termijn sterk op zal ingezet worden. Enkelen daarvan zijn: verdere schuldafbouw, geen bijkomende woonzones of bedrijventerreinen, behoud open ruimte zoals ingetekend op het gewestplan, verder investeren in fietsmogelijkheden en verkeersveiligheid en een armoedeplan. Het havenplan blijft behouden. “Er zal geen extra dok bijkomen vooraleer de mobiliteitsproblemen opgelost zijn”, geeft de burgemeester nog mee.

Binnen 3 jaar zal iemand zijn mandaat overdragen aan iemand van de andere partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER