Nederland zet alles op alles om Alibaba af te snoepen van België

© AP

Nederland zet alles op alles om het Chinese technologiebedrijf Alibaba ervan te overtuigen om zijn Europese magazijn niet in België te bouwen, maar wel in Nederland. Dat meldt De Tijd maandag op zijn website. De Chinezen werken aan een wereldwijd logistiek netwerk en voor Europa lieten ze hun oog vallen op Luik.

De Belgische premier Charles Michel kondigde afgelopen zomer aan dat Alibaba gekozen had voor België. Dat bevestigde Alibaba’s logistieke dochterbedrijf Cainiao deels, maar het leek ook een slag om de arm te houden. “Luik is een van de steden die in overweging worden genomen”, klonk het.

Dat het nog geen gelopen race is voor België, zag ook de Nederlandse premier Rutten. Hij wil Alibaba overtuigen om voor zijn land te kiezen, meldt de Nederlandse krant Financieele Dagblad. Hij heeft zich in hoogsteigen persoon in de strijd gegooid.

In augustus ontving Rutten wat in de Nederlandse media wordt omschreven als ‘een zware delegatie’ van Alibaba: Alibaba-topman en -oprichter Jack Ma, de directeur voor wereldwijde handel Angel Zhao en de directeur Europa Terry von Bibra op zijn kantoor. Dat de premier CEO’s van buitenlandse bedrijven ontvangt, is hoogst uitzonderlijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen