De bouw van de nieuwe fuifzaal is volop bezig.© Hélène Baccaert

Duffelaars mogen mee de naam van nieuwe fuifzaal kiezen

Duffel -

Tijdens mei kunnen Duffelaars mee beslissen over de naam van de nieuwe fuifzaal op domein De Pollepel. Suggesties voor een nieuwe naam kunnen zowel digitaal ingestuurd worden als op papier via stembussen op verschillende locaties in de gemeente.

“De bouw van de nieuwe fuifzaal is volop bezig. De fundering is geplaatst en het gebouw zal nu zelf ook stilaan zichtbaar worden. Daarom is op 1 mei de actie ‘Leg je ei in mei’ begonnen om de nieuwe naam te kiezen die ook op de gevel van het gebouw zelf zal verschijnen”, vertelt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA). “Er is ook een wedstrijd aan gekoppeld. De indiener van de naam die uiteindelijk gekozen wordt, wint tickets voor de fuiven in het eerste jaar. Ook iedereen die een idee voor een naam indient, maakt kans op tickets.”

De naam moet voldoen aan een aantal criteria: zo moet hij een link hebben met ofwel de locatie, of met Duffel of met fuiven. De naam mag ook maar maximaal vijftien letters hebben. Suggesties voor de nieuwe naam kunnen ingediend worden via www.duffel.be/fuifzaal. “Liever een voorstel indienen op papier? Dat kan ook. Er staan stembussen in het gemeentehuis, in het jeugdhuis en in de bib.” Tot 31 mei is het mogelijk om ideeën in te dienen. Begin juni kiest het lokaal bestuur de nieuwe naam uit alle inzendingen.

In april werd er van start gegaan met de bouw van een nieuwe fuifzaal voor Duffel op domein De Pollepel. De bouw zal tien maanden duren.(hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners