vrijdag 20 juli 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

ANTHONY ANTWOORDT

Vraag van BRAM CUYVERS uit Leopoldsburg

“Wat doe je als je plots moet plassen tijdens de race? Dat lijkt me nogal een vervelende situatie...”

Anthony Antwoordt . Het Belang van Limburg

“Beste Bram, dit is een onderwerp dat nogal wat mensen bezighoudt, want we hebben er meerdere vragen over ontvangen. Ook onder piloten wordt er wel eens over gepraat, maar een race-auto met toilet is nog altijd niet uitgevonden. Het is ook wel een probleem. Tijdens mijn laatste race in Tours was het 35 graden, maar in de auto 73. Dat zijn saunatemperaturen. Om uitdroging te voorkomen moet je vooraf enorm veel drinken en dus zie je kort voor de start dikwijls een file aan de toiletten. Je kan daarop anticiperen door zoutoplossingen te nemen. Dat kan water met keukenzout zijn, of een speciale ampule die smaakt als een slok zeewater. Onze kok doet ook altijd extra zout in mijn eten.”

“Toch kan het gebeuren dat je in de auto moet plassen, en dat leidt je enorm af. Stoppen gaat niet, want dan is je wedstrijd om zeep. De eerste teammaat die daarvoor stopt, mag meteen naar huis. Je hebt maar één optie, dezelfde als een wielrenner in volle finale: het gewoon in je broek laten lopen. Zelf heb ik dat nooit gedaan. De adrenaline lost dat op. Maar ik heb wel al na de race naar het toilet moeten spurten. Zoals Kimi Raikkonen, die onlangs te laat op het podium was in Oostenrijk. Ik ken wel anderen die het gedaan hebben, en het is niet zo plezant als je daarna het stuur moet overnemen in een 24 Uur. Maar het kan altijd erger: Bert Longin heeft ooit overgenomen nadat zijn ploegmaat in zijn helm had overgegeven. Had ik al gezegd dat het 73 graden is in de auto?”

Stel zelf je vraag aan Anthony Kumpen

Stel zelf je vraag aan Anthony Kumpen op onderstaande website en misschien komt jouw thema volgende keer aan bod. Bram Cuyvers wint een duoticket voor de 24 Uur van Zolder (11-12 augustus). Uit alle weekwinnaars wordt aan het eind van het seizoen één gelukkige geloot, die een codriving met Anthony Kumpen krijgt op Circuit Zolder. 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws