Jupiler Pro League

Club Brugge rolt Racing Genk opnieuw op en komt mee aan de leiding

Club-aanvoerder Vanaken feliciteert doelpuntenmaker Thiago.© Isosport

Club Brugge heeft voor het eerst sinds speeldag vier de leiding genomen in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart won voor de tweede keer deze week vlot van Racing Genk (0–3) en legt zo de druk bij Anderlecht en Union, die later vandaag nog in actie komen.

Yanko Beeckman

Na de 4–0-nederlaag van woensdag wilde Racing Genk voor eigen volk iets rechtzetten tegen Club Brugge. De Limburgers gingen dan ook gretig van start en grepen de bezoekers vanaf de eerste minuut bij de keel. De thuisploeg was in het eerste halfuur veruit de betere ploeg maar miste nauwkeurigheid, zeker in het laatste derde van het veld, om zijn overwicht om te zetten in grote kansen.

Het beste moment kwam voor Zakaria El Ouahdi, één van de absolute revelaties in de de Champions’ Play-offs, al na zes minuten. De Belgische Marokkaan tipte de bal na een goeie dribbel voorlangs. De bezoekers kwamen in het eerste halfuur niet verder dan een kopkans voor een voorts redelijk onzichtbare Nusa.

KRC Genk vergat zichzelf te belonen en iets voorbij het halfuur herstelde Club het evenwicht toch een beetje. Eerst kreeg Thiago een kopkans na een subtiel voorzetje van Vanaken. Vijf minuten later kreeg Genk het deksel dan toch op de neus. Een voorzet van Sabbe viel binnen in de verste hoek na een miscommunicatie tussen McKenzie en Vandevoordt.

Tolu naar de kant na botsing

Ondanks de voorsprong stuurde Nicky Hayen bij tijdens de rust. Ferran Jutgla kwam in de ploeg voor Antonio Nusa. Vijf minuten ver in de tweede helft maakte Genk bijna de goal die het in de eerste helft verdiende. El Khannouss pakte uit met een schicht van buiten de zestien meter, Jackers ging goed plat in zijn korte hoek.

Vijf minuten na die save ging Simon Mignolet zich toch warmlopen. Jackers bleef liggen na een stevige botsing met Tolu Arokodare. Beide spelers leken verder te kunnen, maar dik vijf minuten na de botsing ging Tolu uit het niets opnieuw naar de grond. De Nigeriaan kon niet verder en werd vervangen door Zeqiri. De Club-fans lieten zich van hun beste kant zien en gaven Tolu bij zijn wissel een staande ovatie.

De focus kon na het eerste deel van de tweede helft, waarin het spel al te vaak stillag, opnieuw naar het voetbal. Met een hoofdrol voor Kyriani Sabbe. Denis Odoi kwam in de ploeg voor Michal Skoras, waarna het Brugse jeugdproduct als rechtsbuiten ging spelen – Ronny Deila had het niet moeten proberen. Sabbe troefde wel McKenzie af op snelheid en bood de vrijstaande Vetlesen zo de 0–2 aan.

Twintig minuten voor tijd deed Igor Thiago de boeken helemaal toe. Vetlesen mocht te makkelijk weglopen in de rug van de Genkse verdediging na een diepe bal van Onyedika. Vetlesen vond Thiago, die er 0–3 van maakte. Zijn tweede goal in evenveel wedstrijden. Onze buren begonnen nog net niet de wedstrijdbeelden van Fiorentina te analyseren.

Zonder echt te wervelen pakte blauw-zwart zo zijn zevende zege in acht wedstrijden onder Nicky Hayen. Voor het eerst sinds speeldag vier springen de Bruggelingen, op zijn minst voor even, opnieuw naar de leiding in de Jupiler Pro League. Wie stopt dit Club?