© AFP

Vrouwen Olympique Lyon winnen Frans onderonsje van PSG en gaat naar een elfde finale Champions League

Olympique Lyon heeft zich zondag als tweede team geplaatst voor de finale van de Champions League in het vrouwenvoetbal. De vrouwen van l’OL haalden het in de terugwedstrijd van de halve finales in het Parc des Princes met 1-2 van PSG. Lyon had het heenduel vorige week ook al met 3-2 gewonnen. De Franse vrouwen treffen in de finale titelverdediger FC Barcelona.

Bron: BELGA

Het is voor Olympique Lyon, het meest succesvolle team in de geschiedenis van de Champions League voor vrouwen, de elfde finale. Het won de Beker met de Grote Oren in 2011, 2012, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2022. PSG blijft steken op twee verloren finales, in 2015 en 2017 (tegen Lyon).

De partij in Parijs zondag begon uitstekend voor de bezoekers. Selma Bacha (3.) bracht Lyon al vroeg op voorsprong met een hard schot in de korte hoek. Tabitha Chawinga (41.) zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker met een gekruist schot voorbij Lyon-doelvrouw Claudia Endler. In een spannende tweede helft trok Lyon het laken naar zich toe. Melchie Dumornay schoof negen minuten voor tijd de winnende 1-2 tegen de netten.

© EPA-EFE

Zaterdag pakte titelverdediger Barcelona het eerste ticket voor de finale. De Catalaanse vrouwen versloegen Chelsea in de terugwedstrijd op Stamford Bridge met 0-2. Het heenduel in Barcelona was op 0-1 geëindigd. Barcelona staat voor het vierde seizoen op rij in de finale, voor de vijfde keer in de laatste zes seizoenen. De Catalaanse vrouwen wonnen de Champions League in 2021 en 2023.

De finale wordt op 25 mei gespeeld in San Mamés in Bilbao.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer