donderdag 18 oktober 2018 - Handbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

handbalLions-NeLo 24-20

Slap begin breekt NeLo zuur op

Winst in de inhaalwedstrijd tegen NeLo leverde Lions uit Sittard de vijfde plaats in het BeNeleague-klassement op. Sporting NeLo moet met twee overwinningen en drie nederlagen na vijf speeldagen genoegen nemen met de achtste plaats.

NeLo kon in Sittard op geen enkel moment aanspraak maken op de zege. Ze holden in de eerste vijf minuten achter de feiten aan. Bij een 6-1-stand  (8’) nam T1 Vlijm zijn eerste time-out. Niet zonder resultaat, NeLo deed het een tiental minuten uitstekend, naderde zelfs tot op twee doelpunten (8-6). Maar daar een vervolg aan breien zat er in de laatste tien minuten van de eerste helft niet in. Sporting leverde te veel nulshots af en keek halfweg tegen een 13-9-achterstand aan.

De bezoekers lieten hun tegenstander in de tweede helft nog verder weglopen: 19-13. Pas dan geraakte Sporting weer in de wedstrijd. Onder impuls van Daan Verleeuwen ging het in één ruk naar 19-18. Ook nog spanning bij 21-19, maar in de laatste vijf minuten sloeg Lions toe en won het met duidelijke 24-20-cijfers. (ik)

Neerpelt: Kittel 1, Vandebeeck 1, Vernooy 2, Versleeuwen 7, Jerry 2, Denert 2, Tasevski 1, Vansloot 4.