De organisatie van Extrema Outdoor neemt maatregelen voor de komst van grote headliner Paul Kalkbrenner.© Bart Borgerhoff

Nachtelijke werken op site van Extrema: “Toegangspoortjes voor mogelijke stormloop”

Houthalen-Helchteren -

Het is een slopende editie van Extrema Outdoor, ook voor de organisatie. Voor de tweede nacht op rij zijn ze urenlang aan het werk geweest om de festivalgangers zo goed mogelijk te ontvangen. Voor de komst van grote headliner Paul Kalkbrenner werden ’s nachts zelfs nog speciaal toegangspoortjes geïnstalleerd.

Gilles Niesen

Voor de tweede dag op rij ging Extrema Outdoor met een dik halfuur vertraging van start. Medewerkers hebben heel de nacht door gewerkt om het terrein klaar te maken voor een nieuwe festivaldag. Zaterdag werden er al vrachtwagens vol houtschilfers op het terrein gestrooid, maar die waren door de zware stortregen opnieuw weggezakt in de modder. Om 12 uur werden vandaag de laatste drassige plassen daarom nog weggewerkt met een hoop extra houtschilfers.

(Lees verder onder de foto’s)

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

Snel schakelen

“We moesten snel schakelen, maar van paniek is nooit sprake geweest”, zegt Lomme Valkeneers. “We hebben vannacht nog vijf vrachtwagens vol extra rijplaten laten afkomen. Dat zijn veel onverwachte investeringen, maar die zijn het absoluut waard. Indien we niet hadden ingegrepen, zou het terrein er ondertussen erbarmelijk bij liggen. Daar zou de sfeer vervolgens ook onder lijden. We waren goed voorbereid, maar onze voorraad materiaal is nu echt wel volledig op.”

Het terrein in Houthalen-Helchteren kreeg al veel te verduren en het gevaar schuilt ook vandaag nog om het hoekje. “De festivalgangers bereiden zich best opnieuw voor op regen”, zegt weerman Ruben Weytjens. “Het is nog niet zeker of een buienzone het terrein zal bereiken, maar de kans zit er zeker in.” Woordvoerder Lomme Valkeneers kijkt regelmatig mee over de schouder van de weerman. “Het kan nog alle kanten uit, maar ik hoop dat het droog blijft.”

Woordvoerder Lomme Valkeneers volgt alles op de voet op.© Boumediene Belbachir

Er werd op Extrema Outdoor vannacht niet alleen verbouwd onwille van de regen. District 5 is vandaag plots afgesloten met toegangspoortjes. Dat heeft alles te maken met de komst van grote headliner Paul Kalkbrenner straks. De Duitse techno dj is één van de trekpleisters op de affiche dit jaar en sluit het festival straks af.

(Lees verder onder de foto’s)

© Bart Borgerhoff

Paul Kalkbrenner heeft zijn fans mee.© Bart Borgerhoff

“Paul Kalkbrenner is erg populair, dus we hebben het zekere voor het onzekere genomen door toegangspoortjes te plaatsen voor dat podium. Een beslissing die we al enkele maanden geleden maakten. Er kunnen 6.000 mensen binnen.” Of het uiteindelijk een stormloop zal worden, is nog niet zeker. Kalkbrenner krijgt vanavond namelijk nog de stevige concurrentie van Amelie Lens, afsluiter op District 2.

De grootste volkstoeloop tot nu toe zagen we zaterdagavond bij het optreden van Marlon Hoffstadt, die District 7 afsloot. De 29-jarige dj uit Berlijn zorgde onrechtstreeks voor spectaculaire beelden met zijn denderende set.

De mensen staan tot ver buiten de tent, om toch maar een glimp van Marlon Hoffstadt op te vangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer