Matthieu doet zijn recordpoging op de atletiekpiste van Merelbeke
Foto: VRT NWS

Matthieu Bonne uit Bredene al halverwege wereldrecord: 530 kilometer gelopen op 3 dagen tijd

Ultrasporter Matthieu Bonne uit Bredene zit al over de helft van zijn nieuwe recordpoging. Bonne wil in 6 dagen tijd minstens 1.038 kilometer lopen. Hij zat eventjes achter op schema, maar kon die achterstand ondertussen goed maken.

Matthieu Bonne uit Bredene heeft de voorbije 3 dagen al meer dan 530 kilometer gelopen op de atletiekpiste in Merelbeke. Dat betekent dat hij mooi op schema zit om het wereldrecord te breken van 1.038,851 kilometer op 6 dagen. Dat record, van de Griek Yiannis Kouros, is al bijna 20 jaar oud.Ā 

De eerste dag van Bonnes recordpoging verliep goed, maar werd gevolgd door een moeilijke eerste nacht en een moeizame tweede dag. Ondertussen loopt het weer een stuk beter Ć©n zit hij terug op schema. "Matthieu slaagde erin om dinsdag rond 18 uur een mentale klik te maken en zijn tempo stevig op te krikken", vertelt zijn coach Matthias Lievens. "De kwaaltjes maakten plaats voor een glimlach op zijn gezicht en tegen zijn slaapbreak om 1 uur was al een deel van de achterstand op het schema goedgemaakt. Matthieu kon 2 uur slapen en startte rond 4 uur vanmorgen voor een nieuw blok van 4 keer 5 uur lopen."

Derde record in een jaar tijd

Zaterdag weten we of het Bonne gelukt is om het wereldrecord te breken. Vorig jaar brak hij al het wereldrecord 'grootst aantal kilometer fietsen in een week' en ook het wereldrecord voor de langste non-stop zwemtocht.

Bonne tijdens Ć©Ć©n van zijn schaarse rustmomenten
Foto: VRT NWS

Meest gelezen