De top 100 komt steeds dichterbij: tennisser Zizou Bergs verlengt titel in Tallahassee na straffe comeback

© BELGA

Zizou Bergs (ATP 107) heeft het enkelspel op het Challengertoernooi in het Amerikaanse Tallahassee (gravel/82.000 dollar) voor het tweede jaar op rij op zijn naam geschreven.

Vincent Van Genechten, Johan Mulders
Bron: BELGA

De Limburger, het tweede reekshoofd, versloeg zondag in de finale in Florida de Amerikaan Mitchell Krueger (ATP 277) in twee sets: 6-4 en 7-6 (11/9). In die tiebreak stond hij 6-2 achter. De partij duurde 1 uur en 54 minuten.

De 24-jarige Bergs won het Challengertoernooi in Tallahassee vorig jaar al. In totaal zit hij nu aan acht titels op Challengerniveau. Naast tweemaal in Tallahassee (2023 en 2024) was hij de voorbije jaren ook de beste in Yokkaichi (2023), Drummondville (2023), Ilkley (2022), Almaty (2021), Rijsel (2021) en Sint-Petersburg (2021).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bergs reageerde na de wedstrijd tevreden. “Het was een topprestatie. Ik ken mezelf als speler en ik weet hoe moeilijk het is om verschillende wedstrijden na elkaar te spelen. Ik had vorige week al een finale gespeeld en nu heb ik weer een titel gewonnen. Ik ben heel gelukkig”, zei hij. “Ik wist dat het een moeilijke strijd ging worden. Ik had al een paar lange, zwaarbevochten wedstrijden gespeeld tijdens het toernooi, waarin ik veel tegenslagen kreeg. Maar heb me erdoorheen geslagen en ik denk dat dat me vandaag geholpen heeft.”

Vorige week bereikte Bergs nog de finale van het Challengertoernooi in Sarasota. Door dat resultaat klom hij naar de 107e plaats op de ATP-ranking, de hoogste ranking tot dusver in zijn carrière. Maandag stijgt hij tot de 103e plaats. 

“Vorig jaar heb ik vier maanden verloren door een blessure (aan de linkerpols, red.), waardoor ik heel wat mogelijkheden heb om mijn ranking te verbeteren”, aldus de Limburger nog. “Maar waar ik het meest tevreden over ben, is de manier waarop ik aan het spelen  ben, waarop ik aan het groeien ben. Ik ga echt goed vooruit. De sleutel van het succes is om dit gemiddelde niveau nu zo hoog mogelijk te houden. En dat is wat er nu gebeurt.”

En er was nog meer goed nieuws voor de Peltenaar. Hij krijgt een wildcard voor de hoofdtabel van het ATP 1000-toernooi in Madrid dat volgende week start.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus