© AFP

Komt Roland Garros in gevaar? Carlos Alcaraz geeft forfait voor Masters-toernooi in Rome na nieuwe armblessure

Carlos Alcaraz geeft forfait voor het Masters 1.000-toernooi van Rome (8-19 mei). De Spanjaard sukkelt opnieuw met een blessure in de voorarm.

Bron: BELGA

Alcaraz werd deze week als titelverdediger uitgeschakeld in de kwartfinales van het Masters 1.000 in Madrid. Hij maakte er zijn comeback in competitie nadat hij door een armblessure forfait had gegeven voor de toptoernooien op gravel van Monte Carlo en Barcelona (waar hij ook titelhouder was).

Op X schrijft het nummer drie van de wereld vrijdag dat hij in Madrid opnieuw last had. “Ik voelde pijn na het spelen in Madrid, in mijn arm”, stelt Alcaraz, die testen liet uitvoeren waaruit blijkt dat hij opnieuw een spierblessure heeft opgelopen. “Jammer genoeg zal ik niet in Rome kunnen spelen. Ik moet rusten om te herstellen en zo weer 100 procent pijnvrij te kunnen spelen.”

Het is afwachten in welke mate deze blessure de 20-jarige Alcaraz parten zal spelen op Roland Garros. Daar heeft de troonopvolger van Rafael Nadal binnenkort een halve finale te verdedigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer