De regering-Michel vraagt Europa mild te zijn voor de begroting die ze eerder deze week heeft ingediend. De verwachting is dat Europa de vraag van België aanvaardt.
Volledig scherm
De regering-Michel vraagt Europa mild te zijn voor de begroting die ze eerder deze week heeft ingediend. De verwachting is dat Europa de vraag van België aanvaardt. © AFP

België legt Europese begrotingseisen naast zich neer

De regering-Michel vraagt Europa mild te zijn voor de begroting die ze eerder deze week heeft ingediend. Uit de cijfers van het ontwerpplan, dat op 15 oktober binnen moest zijn, blijkt dat de Belgische begroting niet voldoet aan de eisen die Europa stelt. 

50 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Als we nu in België eens terug één regering zouden vormen en vier,vijfde van de politici buiten zouden smijten , het zou veel,veel beter zijn .
  • james vroman

    5 jaar geleden
    met di rupo stonden we al een pak verder ...
  • emiel Clarijs

    5 jaar geleden
    de kracht van de verandering, de leugens blijven komen !.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Hopelijk geeft de EU toe. Dan kan een eventuele latere linkse regering zelf de normen halen die zij destijds heeft verwaarloosd.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Wat ik niet begrijp is waarom de regering niet meer structurele maatregelen neemt en daadwerkelijk bespaard. In geen enkel Europees land stegen de uitgaven zo sterk de laatste 10 jaar. Dat kan er toch gemakkelijk weer af? Willen ze niet of kunnen ze niet?