Paul Allen overleed op 65-jarige leeftijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Allen overleed op 65-jarige leeftijd. © AP

Zonder deze man had u thuis geen computer

Met het antwoord op de vraag 'Wie is Bill Gates?' zult u geen quiz winnen. Als u daarentegen kan zeggen wie Paul Allen was, maakt u meer kans. Het antwoord is op beide vragen nochtans hetzelfde: oprichter van Microsoft. Al was Allen, die maandag op 65-jarige leeftijd overleed, daarnaast ook nog eigenaar van een NBA-ploeg, dobberde hij met Bono op zee en speelde hij gitaar met The Stones.

13 reacties

  • Sonia Lockkamper

    5 jaar geleden
    mijn man zijn eerste was van tandy dan een c64 een amiga 500 een amiga 1200 met een hdd van maar liefst 10 mb ja je leest het goed dan een home pc hij spreekt nog steeds dat hij basic op de c64 mist
  • Samuel Peeters

    6 jaar geleden
    Xinix, OS2, veel efficiënter dan MS-DOS. Ook hier speelde marktpenetratie de belangrijkste rol.
  • Lilly Daems

    6 jaar geleden
    Yep . Ik weet héél goed dat het hier over Allen gaat . Maar EERST was er Bill en DAN Allen.
  • Lilly Daems

    6 jaar geleden
    Ik had al een computer staan toen van Bill Gates nog niks geweten was .Die heeft de computer niet uitgevonden OENEN ! Enkel software is zijn inbreng . en met geluk is die alle gekken overgenomen zodat we niet anders meer kunnen dan rommel te gebruiken !
  • John Stahl

    6 jaar geleden
    Ik had wel een C64 en een Amiga voor ik een PC had. De enige omwenteling van Microsoft is, door het feit dat hun OS zo slecht en traag was, het een versnelling heeft op gang gebracht voor de ontwikkeling van snellere processoren, en grotere en snellere geheugens, harddisks en grafische kaarten. Veel van de computers uit die tijd stonden 10 jaar verder als MS, maar omdat ze zo goed waren werden ze afgedaan als spelcomputers en niet au sérieux genomen.
  1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
    PREMIUM

    Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

    Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)