Direct naar artikelinhoud
Sociale media

"Ze zeggen dat ik geen vrienden heb": gepeste jongen krijgt massale steun na hartverscheurende video

Keaton Jones.Beeld Facebook Kimberly Jones

Een emotionele video van Keaton Jones uit het Amerikaanse Tennessee is in geen tijd meer dan 18 miljoen keer gedeeld. De jongen postte het filmpje online na de zoveelste pestpartij op school. De video laat niemand onbewogen; de jongen krijgt nu zelfs massaal steun vanuit Hollywood.

"Waarom?", is de vraag die Keaton Jones in het filmpje blijft herhalen. Terwijl hij de tranen probeert te verbijten, vertelt hij aan zijn moeder waarom hij bang is om 's middags de refter op te zoeken. "Ze lachen met mijn neus. Ze zeggen dat  ik lelijk ben. Dat ik geen vrienden heb. Ze gooien melk of brood naar mij. Ik vind het niet leuk dat ze dat doen. Ik vind het ook niet leuk dat ze het met anderen doen, want het is niet oké." 

"Sommige mensen zijn anders maar daarvoor hoeven ze geen kritiek te krijgen. Het is hun fout niet", gaat de jongen verder. "Als je gepest wordt, probeer er niet mee in te zitten... Het is moeilijk, maar ooit zal het beteren."

Lees hieronder verder

Twitter bericht wordt geladen...

Keatons moeder postte de video op haar Facebookpagina. "Keaton vroeg me dit te posten nadat ik hem weer moest komen oppikken omdat hij er niet durfde lunchen. Praat met jullie kinderen. We kennen allemaal het gevoel ergens graag bij te willen horen, maar slechts enkelen weten echt hoe het voelt nergens bij te horen."

Reacties vanuit Hollywood

Heel wat beroemdheden hebben al op het filmpje gereageerd. Acteur Chris Evans nodigde Keaton uit om de première van The Avengers in Los Angeles bij te wonen, terwijl Millie Bobby Brown, de ster uit Netflix-serie Stranger Things waarin pesten ook een thema is, en Suits-ster Patrick J. Adams hem ook moed inspreken.

Snoop Dogg postte het filmpje op zijn Instagramaccount en vroeg de jongen hem een persoonlijk berichtje te sturen. "Hey kleine man, ik ben je vriend voor het leven. Mail me en dan kunnen we hierover praten. Dat is de enige manier om haat te verslaan." 

Victoria Beckham schreef in een emotionele post: "Voor iemand die zelf vroeger gepest is, doet dit pijn. Ik moet erom huilen. Ik stuur al mijn liefde naar deze dappere jongeman. Het is niet erg om anders te zijn."

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Topsporters

De video raakte ook het hart van menig topsporter, waaronder enkele vermaarde UFC-kampioenen (Ultimate Fighting Championship). Het vrouwelijke uithangbord Paige VanZant, Daniel Cormier, de beste bij de light heavyweights, en Tyron Woodley, wereldkampioen bij de Welters, steunen Keaton openlijk. "We willen je laten weten dat je in het UFC vrienden hebt. Hoe slecht en somber je je ook mag voelen, weet dat je vrienden hebt die je willen steunen. Het is niet verkeerd om anders te zijn. Onthoud dat je uniek bent en dat je leven een doel zal hebben. Dat er een manier is om anderen te inspireren door alle tegenslag die je ondervindt." 

Twitter bericht wordt geladen...

Ook de populaire golfster Paige Spiranac, NBA-club Memphis Grizzlies en de bekende Britse bokser Tony Bellew steken Keaton een hart onder de riem. Die laatste wil Keaton wel enkele keren onder de arm nemen om hem de knepen van het vak te leren.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

UPDATE 

Het internet zou het internet niet zijn als er niet ook een vuil randje aan het verhaal zat. Nadat de video van Keaton en zijn moeder viraal was gegaan, spitten enkele internauten de eerdere posts van die laatste uit. Ze stootten op een foto van de vlag van de Geconfedereerde Staten van Amerika, vaak beschouwd als een symbool van blanke racisten. Ook uitte de vrouw eerder felle kritiek op American footballspeler Colin Kaepernick, die consequent bij het Amerikaanse volkslied op één knie ging zitten als protest tegen het politiegeweld tegen zwarten. 

Kimberly Jones  werd al snel als "hypocriet" bestempeld, omdat ze medeleven zou vragen voor 'zij die anders zijn', terwijl ze dat medeleven zelf weigert te betonen. Die stroom van kritiek zwol vandaag zo fel aan dat uiteindelijk Keaton zelf zich op Instagram excuseerde in naam van zijn moeder.

I hope you all can forgive her she is a good person we make all make mistakes #keatonjones #kimberlyjones #keaton

Een foto die is geplaatst door love you all (@keatonjones11) op