Amerikaanse senaat stemt in met wet die TikTok dwingt tot verkopen of verdwijnen

Nieuws
Het moederbedrijf van TikTok, het Chinese ByteDance, heeft één jaar de tijd om het socialemediaplatform TikTok te verkopen aan een Amerikaans bedrijf. Anders wordt de app verboden in de Verenigde Staten en mogen appstores TikTok niet meer aanbieden.
Jort van Slooten Jort van Slooten
woensdag 24 april 2024 om 19:30
Met 360 tegen 58 stemde de Amerikaanse senaat in met het verbod op TikTok.
Met 360 tegen 58 stemde de Amerikaanse senaat in met het verbod op TikTok. beeld anp

De Amerikaanse senaat stemde dinsdag met een ruime meerderheid in met een wet die TikTok op termijn verbiedt. Volgens een woordvoerder van TikTok gaat de wet in tegen de vrijheid van meningsuiting. 7 miljoen bedrijven en 170 miljoen Amerikanen zouden onterecht door het verbod worden getroffen. Het bedrijf zegt het jaar te zullen gebruiken om via de rechter de wet alsnog van tafel te krijgen. 

TikTok ligt onder vuur omdat de Amerikaanse regering vreest dat de Chinese overheid de app gebruikt om in de VS te spioneren. Ook zou China via het platform nepnieuws kunnen verspreiden in de VS. ByteDance ontkent en stelt dat er geen gegevens van Amerikaanse gebruikers worden opgeslagen in China. Daarnaast zou het bedrijf al voor een groot deel in h..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Derk Bolt reisde meer dan dertig jaar de wereld over om adoptiekinderen met hun biologische ouders te herenigen.

'Mister Spoorloos' Derk Bolt wil helemaal niet van televisie verdwijnen

Presentator Derk Bolt reisde voor Spoorloos dertig jaar de wereld over, op zoek naar biologische ouders van Nederlandse adoptiekinderen. Nu het programma gaat vernieuwen, vindt de omroep dat het tijd is voor een ander gezicht.

 ‘Net zoals ik altijd wist dat ik zangeres wilde worden, wist ik dat overgaan tot het jodendom mijn levensweg was.'

Lenny Kuhr over haar Joods-zijn in Bijbelen met Sterren. 'Je moet niet wegkruipen van wie je bent'

Als twintiger gaat zangeres Lenny Kuhr over tot het jodendom, nu leest ze voor een EO-programma de Bijbel. ‘Ik wilde laten zien dat we meer overeenkomsten hebben dan tegenstellingen.’

David Attenborough begon niet voor, maar achter de camera. Zijn leidinggevende vond zijn gebit niet mooi genoeg voor tv.

Hoe enthousiaste natuurliefhebber David Attenborough uitgroeide tot 'stem van de natuur'

Al ruim zeventig jaar is David Attenborough het gezicht - maar vooral de stem - van indrukwekkende natuurdocumentaires. Op de 98e verjaardag van de bioloog en televisiemaker verschijnt in Nederland Planet Earth III.

Bart Wallet: 'De Europese geschiedenis met Joden gaat ver en diep.'

Nieuwe EO-podcast over de joodse wereld in Nederland na de aanslagen van 7 oktober en de oorlog in Gaza

Het jodendom in Nederland ligt sinds 7 oktober onder een vergrootglas. In Wallet & Van Weezel over de joodse wereld, gaat journalist Natascha van Weezel in gesprek met hoogleraar Bart Wallet.

Jonathan Roumie speelt Jezus in The Chosen

The Chosen in de bioscoop. Nederlandse bioscoopketens zien kansen met christelijke films en series

Grote bioscopen gaan meer experimenteren met christelijke producties. Zo zijn in de week van Hemelvaart in zo’n dertig bioscopen de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen van The Chosen te zien.

Met 360 tegen 58 stemde de Amerikaanse senaat in met het verbod op TikTok.

Amerikaanse senaat stemt in met wet die TikTok dwingt tot verkopen of verdwijnen

Het moederbedrijf van TikTok heeft één jaar de tijd om het socialemediaplatform TikTok te verkopen aan een Amerikaans bedrijf. Anders wordt de app verboden in de Verenigde Staten en mogen appstores TikTok niet meer aanbieden.