Voorzitter Marc De Ron van Kalfort Daghet. De club is actief met drie seniorenploegen en een veteranenploeg.© rr

Voetbalclub Kalfort Daghet bestaat 25 jaar en heeft wind in de zeilen: “Sinds verhuis komt er meer volk naar onze matchen kijken”

Kalfort -

Het is precies 25 jaar geleden dat voetbalclub Kalfort Daghet het levenslicht zag. De fusieclub, destijds ontstaan uit het samenvloeien van Kalfort Sportif en Kalfort Daghet, is dit seizoen behoorlijk actief met drie seniorenploegen en een veteranenploeg. Enkele jaren na de verhuis uit het centrum van Kalfort richting Sportpark De Schans (Puurs-Sint-Amands), zit de wind in de zeilen bij Kalfort Daghet.

Wout Van Den Eede

“We hebben er een half jaar tegen gevochten, maar eigenlijk is de verhuis een goede zaak geweest voor de club”, zegt Jan Van Overloop, secretaris bij Kalfort Daghet. “Nu goed, in februari 2022 werd ons verteld dat we zouden moeten verhuizen zonder een concreet voorstel in die richting. Uiteindelijk hebben wij dan een eigen plek gekregen aan het complex De Schans, naast het grote gebouw van voetbalclub Puursica.”

De verhuis betekende een frisse start voor de club, waarvan de roots reiken tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw. “Zo hebben we er een nieuwe ploeg bijgekregen KKD3. Een hoop jonge, gemotiveerde gasten die nieuwe toeschouwers naar de club lokken. Dat merken we zeker ook aan de tap.”

De nieuwe, jonge ploeg doet een frisse wind door de club waaien: “Dat merken we zeker ook aan de tap.”© rr

De club steunt volledig op de werking van onbezoldigde vrijwilligers en wordt financieel gesteund door enkele trouwe sponsors. “Kalfort Daghet blijft een sociale, recreatieve en heel laagdrempelige club, waar iedereen de kans krijgt om te voetballen”, verzekert Jan. “Er wordt beperkt lidgeld gevraagd als tussenkomst in de vaste kosten: 135 euro voor een senior en 100 euro voor een jongere onder de 21 jaar.”

“Kalfort Daghet blijft een sociale, recreatieve en heel laagdrempelige club, waar iedereen de kans krijgt om te voetballen”

Jan Van Overloop

Secretaris bij Kalfort Daghet

In het seizoen 2023-2024 leidt het T1-trainersduo Serge en Helmut de trainingen op dinsdag en donderdag. “Trainen is niet verplicht, maar het wordt wel gestimuleerd omdat alle spelers moeten beseffen dat een fysieke paraatheid noodzakelijk is om op vrijdag of zondag goed voetbal te kunnen brengen en om blessures te vermijden.”

Nieuwe voorzitter

Sinds eind december heeft Kalfort Daghet een nieuwe voorzitter. De 66-jarige Marc De Ron uit Kalfort volgde Vital S’Jongers op, die zich vijftien jaar als voorzitter en tien jaar als ondervoorzitter heeft ingezet. “Marc is nu veertig jaar aangesloten bij de club”, vertelt Jan. “Jarenlang was hij één van de belangrijke doelpuntenmakers in het eerste elftal. Nu is hij nog altijd actief op de wekelijkse training en in de zondagse match bij de reserven. Hierdoor heeft hij vanzelf ook veel contact met de jongere spelers.”

Voorzitter Marc De Ron is al 40 jaar aangesloten bij de club.© rr

Marc is al sinds 2006 bestuurder bij de vzw en was vanaf het begin in 1999 sterk betrokken bij de jaarlijkse Bal Tropical fuif. “Zijn taak zal er onder andere in bestaan om de recente grote instroom van jonge voetballers in de juiste banen te leiden, zodat alle clubelftallen er profijt kunnen uithalen.”

Minivoetbaltoernooi

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de club een minivoetbaltoernooi. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij. “Het is het 38ste jaar op rij dat we ons toernooi organiseren. Op een plein van 20 meter op 40 spelen ploegjes van vijf spelers voor de winst.”

De matchen vinden plaats op zaterdag 11 mei tussen 10.30 en 18.30 uur. Inschrijven kost 60 euro, waarvan 20 euro waarborg en 40 euro aan drankbonnen en kan via voetbalkalfortdaghet@gmail.com of telefonisch via de telefoonnummer op www.kalfortdaghet.be.Op https://www.instagram.com/kalfortdaghet/ en https://www.facebook.com/KalfortDaghet delen ze wekelijks uitslagen van de wedstrijden mee.

Een groepsfoto van KKD2.© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners