Het team van lesgevers voor de zomerschool zoekt versterking.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver zoekt lesgevers voor vierde zomerschool: “Op zoek naar mensen met hart voor kinderen”

Sint-Katelijne-Waver -

Voor het vierde jaar op rij organiseert de gemeente Sint-Katelijne-Waver een zomerschool tijdens de grote vakantie. Om kinderen die behoefte hebben aan extra leerstimulering te kunnen helpen, is de gemeente nog op zoek naar geëngageerde leerkrachten die het voormiddagprogramma van de zomerschool willen invullen.

“Van 5 tot en met 16 augustus organiseren we opnieuw een zomerschool”, zegt Onderwijsschepen Sarah De Keyser (CD&V). “Die richt zich op kinderen tot en met het derde leerjaar die naar school gaan in onze gemeente en behoefte hebben aan extra leerstimulering. Twee weken lang dompelen de lesgevers en animatoren de kinderen onder in een gevarieerd leer- en speelaanbod.”

“Tijdens de voormiddag gaan ze op een speelse manier aan de slag met taalstimulering in de meest brede zin. Van leesvaardigheid tot spreekdurf en begrijpend lezen”, zegt De Keyser. “We zijn op zoek naar lesgevers, leraren in opleiding of mensen met een affiniteit met onderwijs en een hart voor kinderen om die voormiddagen in te vullen. In de namiddag leven de kinderen zich uit met onze animatoren op onze speelpleinwerking Speelbal.”

Wie interesse heeft om zich één of twee weken lang te engageren, kan zich aanmelden via de website van het Huis van het Kind. Tijdens de zomerschool krijg je pedagogische ondersteuning en een socio-cultureel contract met vergoeding. (svds)

www.huisvanhetkind.skw.be/zomerschool
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners