© Theo Derkinderen

Eén jaar cel voor poging brandstichting van echtelijke woning: “Benzine uitgegoten en sigaretje gerookt”

Een 47-jarige Genkenaar moet voor een jaar naar de gevangenis omdat hij probeerde zijn echtelijke woning in brand te steken. De man zette alle gaskranen open, goot benzine in het rond en stak dan een sigaretje op.

shde

De veertiger uit Genk was verwikkeld in een echtelijke crisis waardoor hij buiten zinnen was. Na het belagen van zijn vrouw, besloot hij hun woning op 10 februari 2017 in brand te steken. De man sleepte twee gasflessen tot naast de salontafel en opende de kranen zodat het gas zich in de woning kon verspreiden. Vervolgens goot hij benzine als brandversneller uit op verschillende plaatsen in het huis. Toen die klussen geklaard waren, stak hij rustig een sigaretje op.

Speurhond

Volgens de Tongerse rechter is het duidelijk wat de man van plan was, al ontkent hij de feiten. Volgens hem zou hij de benzine in de tuin uitgegoten hebben, niet binnen in de woning. “De verklaringen zijn niet geloofwaardig want de speurhond heeft een duidelijke brandversneller opgemerkt in de woning zelf”, aldus de procureur. “Toen de politie ter plekke kwam, stond meneer een sigaretje te roken en was er een doordringende brandstofgeur op te merken. Gelukkig was er onvoldoende gas en benzine aanwezig om het tot een brand te laten escaleren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer