Direct naar artikelinhoud
Boekenprijs

Slechts één Vlaming, Peter Verhelst, genomineerd voor Bookspot Literatuurprijs 2018

Schrijver-dichter Peter Verhelst.Beeld Mark Kohn

Er is slechts één Vlaming, schrijver-dichter Peter Verhelst, genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs 2018, sinds 1 maart dit jaar de nieuwe naam van de ECI Literatuurprijs. De 56-jarige Verhelst is genomineerd voor zijn roman 'Voor het Vergeten', uitgegeven bij De Bezige Bij.

In 'Voor het vergeten' graaft Verhelst autobiografisch. Wanneer zijn moeder totaal onverwacht overlijdt, is hij getuige van de rouw van zijn vader en probeert hij daarbij ook zelf een weg te vinden in een proces vol rauw-realistische, mythische, zintuiglijke, essayistische en poëtische verhalen. Voor Verhelst is het de eerste nominatie voor de prijs sinds 2002.

Op 8 november wordt 's avonds in RTL Late Night bekendgemaakt welk boek de BookSpot Literatuurprijs 2018 heeft gewonnen. Vorig jaar won Koen Peeters de prijs voor zijn boek 'De mensengenezer'.

De BookSpot Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek. De vijf andere genomineerden zijn, in alfabetische volgorde: Suzanna Jansen voor 'Ondanks de zwaartekracht' (Balans), Peter Middendorp voor 'Jij bent van mij' (Prometheus), Arjen van Veelen voor 'Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken' (De Bezige Bij), Aukelien Weverling voor 'In alle steden' (Meulenhoff) en Tommy Wieringa voor 'De heilige Rita' (De Bezige Bij).