Winst Amazon verdrievoudigd

Nieuws
Webwinkel- en technologieconcern Amazon heeft de winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien verdrievoudigen tot 10,4 miljard dollar, omgerekend 9,8 miljard euro. De resultaten werden gestuwd door hogere onlineverkopen, clouddiensten en advertentie-inkomsten, werd dinsdag bekend.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 22:56
Afbeelding
beeld anp

De omzet bedroeg 143,3 miljard dollar vergeleken met 127,4 miljard dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar. Daarbij nam de omzet uit advertenties met bijna een kwart (24 procent) toe. De cloudtak groeide met 17 procent, de grootste toename in een jaar. De resultaten waren boven de verwachtingen van marktkenners.

Amazon deed de laatste jaren grote investeringen in AI-toepassingen. Het concern verwacht dat ze tientallen miljarden aan inkomsten zullen genereren in de komende jaren. Het bedrijf verwacht echter wel dat de omzet in het huidige tweede kwartaal minder hard groeit. Bedrijven die in de kosten snijden, zullen naar verwachting weinig uitgeven aan de clouddiensten van de onderneming.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Korte tussentijdse zitting in zaak over dood Gino

Acht minuten duurde maandagochtend de tussentijdse zitting van de rechtbank in Maastricht in de zaak rond de vorig jaar omgebrachte 9-jarige Gino. De rechtbank maakte vooral een afspraak met de verdediging van de 24-jarige verdachte Donny M.

Afbeelding

Oekraïne bevestigt deelname Zelensky aan G7-top

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky neemt deze maand deel aan de G7-top in Italië, bevestigt een woordvoerder. Of hij daarvoor ook naar dat land afreist, is nog niet bekend.

Afbeelding

Bronnen: webwinkel Shein wil deze week beursdebuut maken in Londen

De van oorsprong Chinese webwinkel Shein maakt mogelijk deze week al zijn opwachting op de beurs in Londen. Dat meldt Sky News op basis van anonieme bronnen.

Afbeelding

Oekraïne verwacht recordimport elektriciteit na Russische aanvallen

Oekraïne verwacht maandag een recordhoeveelheid elektriciteit te importeren uit Europese landen. Het ministerie van Energie voorziet de import van ruim 27.000 megawattuur na nieuwe Russische aanvallen op de Oekraïense energievoorziening.

Afbeelding

Inspectie krijgt steeds meer meldingen van geweld op scholen

De Inspectie van het Onderwijs gaat strenger controleren wat middelbare scholen doen voor de veiligheid van hun leerlingen. Dat bevestigt de toezichthouder na berichtgeving door RTL Nieuws.

Afbeelding

Zoektocht drenkelingen in Maas bij Venlo maandagmiddag hervat

De politie hervat maandagmiddag de zoektocht naar twee drenkelingen in de Maas bij Venlo. Eerder gaat volgens een woordvoerster van de politie niet, omdat het zoekteam dat gebruikmaakt van een sonarboot uit Urk moet komen. De rijtijd naar Venlo is relatief lang.