VK stuurt eerste asielzoeker naar Rwanda

Nieuws
Het Verenigd Koninkrijk heeft voor het eerst sinds de aanname van het ‘Rwanda-plan’ een asielzoeker naar Rwanda gestuurd. Dat meldt de Britse krant The Sun.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 23:42
Afbeelding
beeld anp

De uitzetting gebeurde op vrijwillige basis en staat los van het programma voor gedwongen uitzetting dat in juli van start gaat. De man vloog maandag naar de Rwandese hoofdstad Kigali nadat zijn asielaanvraag was geweigerd, aldus de krant.

Details als de naam of de herkomst van de asielzoeker zijn niet bekend.

De Britse regering heeft vorige week een controversiële wet aangenomen die het mogelijk maakt dat illegaal het land binnengekomen asielzoekers naar Rwanda worden gestuurd

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Macron gaat naar door rellen geteisterde Nieuw-Caledonië

De Franse president Emmanuel Macron reist dinsdagavond naar Nieuw-Caledonië. In het Franse overzeese gebiedsdeel bij Australië vinden ruim een week rellen plaats.

Afbeelding

Politie ontmantelde in 2023 meer drugslabs dan ooit

De politie heeft vorig jaar meer drugslabs ontmanteld dan ooit. In totaal werden 151 productielocaties van verdovende middelen ontdekt, een stijging van 44 procent ten opzichte van 2022, zo staat in het nationaal overzicht drugslocaties 2023.

Afbeelding

Vakbond kondigt nieuwe staking bij metaalbedrijven aan

Vakbond FNV kondigt opnieuw stakingen in de metaalsector aan. Werknemers van metaalbedrijven dreigen donderdag 24 uur het werk neer te leggen in Drenthe en vrijdag in Noord-Holland en Utrecht.

Afbeelding

Beveiliging grijpt in tijdens vergadering Shell na verstoringen

Beveiligers op de aandeelhoudersvergadering van Shell hebben ingegrepen tegen activisten die de bijeenkomst verstoorden met slogans tegen het olie- en gasconcern. 'Shell brengt het klimaat om zeep', riepen ze.

Afbeelding

Meer dan 14.000 inwoners van Charkiv ontheemd

Meer dan 14.000 inwoners van de Oekraïense regio Charkiv zijn ontheemd geraakt, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Rusland is daar op 10 mei een nieuw grondoffensief begonnen en heeft meerdere plaatsen ingenomen.

Afbeelding

Vergadering Shell begint met protestlied

De aandeelhoudersvergadering van Shell is begonnen met een protestlied van een groep van ongeveer tien tot vijftien activisten. 'Shell kills', zongen ze op de melodie van Jolene van Dolly Parton. De beveiliging verwijderde hen uit de zaal.