3D-tekening van het nieuwe gebouw aan het Heilig Hart Ziekenhuis in Mol.© Heilig Hart Ziekenhuis Mol

Heilig Hart Ziekenhuis Mol investeert subsidie van 40 miljoen euro in toekomst met nieuwbouw

Mol -

Het ziekenhuis van Mol heeft van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) een subsidie van 40 miljoen euro gekregen om een aantal oude gebouwen op de huidige campus snel te vervangen.

Het Heilig Hart Ziekenhuis van Mol diende in 2022 een eerste aanvraag in bij de Vlaamse Overheid om subsidies te bekomen om een deel van de huidige gebouwen te vernieuwen. Daarbij ging extra aandacht naar de noden om de toekomst van het ziekenhuis ook op lange termijn veilig te stellen.

“Onze directie heeft de voorbije jaren hard gewerkt om een totaalconcept uit te werken dat niet alleen een directe oplossing biedt voor de huidige noden, maar ook bestemming krijgt als er een nieuwe eenheidscampus voor het ziekenhuis tussen Mol en Geel zou komen’, zegt Ivo Jacobs, CEO van het ziekenhuis.

Nieuwbouw

“Een voortdurend overleg met de Vlaamse overheid en goede ondersteuning van deskundige architecten, hebben tot een vernieuwend gebouw geleid. De goede verstandhouding en de interne samenwerking met het artsenkorps, heeft onze samenwerking versterkt . Het is fijn dat de Vlaamse overheid ons nu beloont voor dat harde werk.”

Zowel het ziekenhuis en de artsen waren het er snel over eens dat een nieuw gebouw de betere keuze was. In de nieuwbouw, waarin naast een nieuwe keuken ook plaats is voor een internistisch, oncologisch en geriatrische dagziekenhuis, wordt ook een pijnkliniek en een deel van de dienst administratie ondergebracht. Er is ook een mogelijkheid om een groot aantal raadplegingen te verhuizen.

De ruimte die in de rest van het ziekenhuis vrijkomt laat toe om nieuwe kleedkamers voor de medewerkers te voorzien met een uitbreiding van het operatiekwartier en diensten als Radiologie, Spoedgevallen en Nucleaire geneeskunde. De directie en het bestuur van het ziekenhuis wil dit jaar alle plannen concreet uitwerken. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw van het ziekenhuis in 2025. Twee jaar later moeten de werken afgerond zijn.

(sg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners