Direct naar artikelinhoud
Josh Homme

QOTSA-frontman Josh Homme trapt fotograaf in het gezicht

Josh Homme van Queens of the Stone Age tijdens het concert in LA.Beeld Getty Images for KROQ

Queens of the Stone Age-zanger Josh Homme (44) heeft zaterdag tijdens een optreden in Los Angeles fotograaf Chelsea Lauren in haar gezicht geschopt. Inmiddels excuseerde hij zich voor het bizarre voorval.

In een video die concertfotograaf Chelsea Lauren zelf op Instagram zette, is duidelijk te zien hoe Homme een trap in haar richting geeft. Lauren zegt dat Homme daarbij haar hoofd raakte en dat ze de nacht op spoed moest doorbrengen. "Wie doet zoiets?", schreef ze.

Ze beschreef het "overduidelijk zeer opzettelijke" incident ook aan Variety . "Hij keek me recht aan, zwaaide zijn been naar achter en trapte me toen vol in het aangezicht." Lauren is van plan om bij de politie een klacht in te dienen. Ze hield een pijnlijke nek, een gehavende wenkbrauw en misselijkheid over aan het voorval.

Homme bood nadien zijn verontschuldigingen aan via Twitter. "Tijdens ons optreden heb ik een aantal lampen en wat stukken van onze uitrusting omver geschopt. Vandaag hoorde ik dat ik ook de camera van Chelsea Lauren daarbij heb meegenomen. Dat was helemaal niet de bedoeling. Ik hoop dat ze mijn excuses aanvaardt."

Twitter bericht wordt geladen...

Het is niet de eerste keer dat Homme kritiek krijgt voor hoe hij zich gedraagt op het podium. In 2008 kreeg hij het zwaar aan de stok met een Noorse fan, die hij ook dreigde te schoppen voor hij uiteindelijk een fles naar hem gooide. Volgens andere concertgangers gedroeg Homme zich zaterdag tijdens het concert over de hele lijn bijzonder vreemd. Zo sneed hij zichzelf met een mes in het aangezicht, was hij extreem agressief en schreeuwde hij meermaals "fuck Muse" (de band die na hen speelde).