Direct naar artikelinhoud
Rode Duivels

"Opgepast voor Mertens": dit schrijven buitenlandse media over de Rode Duivels

"Opgepast voor Mertens": dit schrijven buitenlandse media over de Rode Duivels
Beeld BELGA

De 3-0-cijfers staan mooi, maar België blijft na de WK-match tegen Panama toch vooral een schaduwfavoriet, zo leert een blik op buitenlandse media. 

Daily Mail: "Snel gefrustreerd"

De Daily Mail maakte een heus scoutingverslag op met de nodige tips voor de Engelse bondscoach Southgate, straks tegenstander van België in Kaliningrad. "Opgepast voor Mertens!", klinkt het onder andere.

Het 'worst case scenario', volgens de krant, is de situatie waarin Engeland nog punten nodig heeft op de laatste speeldag in groep G, wanneer het tegen België speelt. Angst voor de Rode Duivels dus, al ziet de krant ook enkele pijnpunten. "Toen de openingsgoal niet meteen viel, raakten de Belgen snel gefrustreerd. Ze hadden ongetwijfeld verwacht WK-debutant Panama vlug op te rollen, maar al vlug werd duidelijk dat de opdracht lastiger was dan gedacht." 

"De sterke Lukaku werd makkelijk onschadelijk gemaakt door de Panamese verdedigers", klinkt het verder. "Slechts zeven keer raakte 'Big Rom' de bal in de eerste helft. De Bruyne speelde hem niet één keer aan. Geleidelijk kwamen ook de passes over de grond niet langer aan en zo zagen de Belgen er onsamenhangend en verloren uit. Het moet Engeland moed geven dat België zo snel het geduld verloor toen de dingen niet liepen zoals verwacht. Een geluk voor België dat de rust wonderen deed en na de goal van Mertens verdween alle angst."

Daily Mail: "Snel gefrustreerd"
Beeld Daily Mail
'Het moet Engeland moed geven dat België zo snel het geduld verloor toen de dingen niet liepen zoals verwacht'
Daily Mail
Daily Mail: "Snel gefrustreerd"
Beeld Photo News

Bild: "Franse legende fluistert België naar de zege"

"Een bij rust wanhopig België had toch last met voetbaldwerg Panama", schrijft het Duitse Bild. "De Belgen hadden negen schoten op doel afgevuurd in de eerste 45 minuten, maar scoren lukte niet. En dan schoot de Franse legende Thierry Henry maar te hulp. De assistent-trainer nam Romelu Lukaku bij rust even bij zich. Henry fluisterde Lukaku iets in het oor en de tips werkten duidelijk, want de spits scoorde twee keer na rust."

Bild: "Franse legende fluistert België naar de zege"
Beeld Bild

L'Equipe: "Niet overtuigend"

Volgens de Franse krant L'Equipe konden de Duivels niet overtuigen. "De Belgen zijn duidelijk uit op revanche na hun mislukt EK van twee jaar geleden", klinkt het. "Ze kampeerden vanaf het begin op de helft van de Panamezen en profiteerden van het naïeve voetbal van hun opponenten om kans na kans te versieren. Maar Carrasco, Mertens en zelfs De Bruyne konden de Panamese doelman niet in verlegenheid brengen door hun zwakke afwerking en andere slordigheden in de zone van de waarheid. Er was een fantastisch moment van Mertens nodig om de ban te breken. De Belgen konden niet overtuigen, maar hebben wel een realistische match gespeeld."

L'Equipe: "Niet overtuigend"
Beeld L'Equipe
L'Equipe: "Niet overtuigend"
Beeld Photo News

Marca: "We moeten praten over De Bruyne"

Het Spaanse Marca was helemaal weg van De Bruyne. De kop 'We moeten het hebben over De Bruyne' luidt een lofzang over de Rode Duivel in: "De echte sensatie op het veld vandaag was De Bruyne - het epicentrum van al het Belgische gevaar. De 'crack van Guardiola' toonde zijn spectaculaire voetbal en pakte uit met zijn volledige recital van passes. Vooral de assist voor de tweede goal, buitenkantje rechts perfect op het hoofd van Lukaku, was weergaloos. Er zijn er velen die het hebben over Cristiano, Neymar en Messi, maar we moeten praten over De Bruyne."

Kevin De Bruyne.Beeld EPA

The Sun: "Laatste zestien"

Het Britse The Sun voorspelt voor ons land een plaats in de achtste finales. "De Belgen kwamen niet in de buurt van hun beste niveau, maar ze zijn wel op de beste mogelijke manier aan hun WK-campagne begonnen", luidt het. Ze lijken dan ook de favorieten om door te stoten naar de laatste zestien."

Algemeen Dagblad: "Defensie blijft heikel punt"

Ook vanuit Nederland wordt met belangstelling gekeken naar onze Duivels. "België is het WK begonnen met een ruime zege op het nietige Panama (3-0)", schrijft het Algemeen Dagblad. "Met name de eerste helft verliep uiterst stroef voor de Rode Duivels, die in de tweede helft alsnog een prima score neer konden zetten tegen de vermoeide Panamezen. Maar ook duidelijk: met de torenhoge WK-ambities van de Rode Duivels blijft de defensie een heikel punt, zeker nu Dedryck Boyata (oud-FC Twente) daarin staat opgesteld bij afwezigheid van de nog geblesseerde Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. Maar voor de clash tegen Engeland wacht eerst Tunesië, wat op papier een zekerheidje is voor België."

Algemeen Dagblad: "Defensie blijft heikel punt"
Beeld AD

Blick: "Schaduwfavoriet België doet motor laat aanslaan"

De Zwitserse tabloid Blick noemt België de schaduwfavoriet op dit WK. "De Belgen zitten volgespekt met sterren: De Bruyne, Lukaku, Hazard", klinkt het. "Nadat ze op het WK 2014 en het EK 2016 telkens in de kwartfinale strandden, willen ze dit jaar helemaal tot het einde meegaan. Hun opener tegen nieuweling Panama kan dus het begin van een lange weg in Rusland zijn. Al liep het lang niet zoals de Rode Duivels het wilden. Om een gooi te doen naar de wereldtitel, zullen de Belgen hun niveau toch moeten opkrikken."

Blick: "Schaduwfavoriet België doet motor laat aanslaan"
Beeld Blick