Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Georges Leekens niet langer bondscoach van Hongarije

Archiefbeeld van George Leekens.Beeld Photo News

Georges Leekens heeft na nog geen jaar zijn ontslag gekregen als bondscoach van Hongarije. Leekens stond nog maar sinds november 2017 aan het hoofd van de Hongaarse nationale elf. Na vier mindere oefenwedstrijden trekt de Hongaarse voetbalbond nu haar conclusies.

De voormalige coach van de Rode Duivels moet na zeven maanden plaats maken voor de Italiaan Marco Rossi. Dat deelde de Hongaarse voetbalfederatie vanavond zelf mee.

Leekens' ontslag hing al enkele dagen in de lucht, nadat Hongarije vorige week voor de derde opeenvolgende keer verloor in een oefenwedstrijd (1-2 tegen Australië). De Hongaarse bond haalde Leekens aan boord met het Europees Kampioenschap van 2020 als doel. "Die vier wedstrijden waren bemoedigend, maar er was geen duidelijke progessie te zien in het team", zo reageert de Hongaarse bond.

Hongarije rekent nu op Rossi om hen naar het EK 2020 te loodsen. De 53-jarige ex-speler van Brescia, Sampdoria en Piacenza was van 2012 tot 2017 al in Hongarije aan het werk als trainer van Boedapest Honved. In zijn laatste seizoen leidde hij die club naar de titel. Afgelopen seizoen was hij het Slovaakse Dunajska Streda aan de slag.