maandag 23 juli 2018 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Scheidsrechters krijgen rake klappen op Genks amateurvoetbaltoernooi

GenkEnkele heetgebakerde amateurvoetballers hebben tijdens een voetbaltoernooi zaterdag in Genk twee scheidsrechters van amper 18 en 28 jaar op een kopstoot en een vuistslag getrakteerd. De politie kwam erbij en er is klacht ingediend tegen de heethoofden.

Het incident vond plaats tijdens de Tony Greco Cup, een toernooi voor supportersclubs en abonnees van KRC Genk. “Het liep fout met een speler die nota bene op de bank zat”, zegt een van de slachtoffers. “Ik gaf hem geel omdat hij maar kritiek op mij bleef hebben. Hij kwam uiteindelijk het veld op toen zijn team, dat bestond uit leden van een harde supporterskern, op achterstand stond. Voor een vliegende tackle kon ik niet anders dan hem een tweede geel geven. Hij pakte me bij mijn keel en gaf me een kopstoot. Een collega kwam toegesneld, hij ving een vuistslag op die voor mij bedoeld was. Ik heb net als mijn collega last van hoofdpijn, maar hij houdt er ook een gezwollen oog aan over.”

De Bilzenaar floot de wedstrijd af en pakte samen met zijn collega-scheidsrechters zijn koffers. Een lid van de organisatie moest de finale, die in de Luminus Arena gespeeld werd, fluiten. OSV-voorzitter Rudy Claessens betreurt de agressie. “Voor de volgende editie gaan we strenge maatregelen nemen en met bepaalde teams rond de tafel zitten.” (geho)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws