Direct naar artikelinhoud
WK Voetbal

Opdracht volbracht: de Rode Duivels winnen met 3-0 van Panama

Romelu Lukaku kon twee keer scoren tegen Panama.Beeld BELGA

De Rode Duivels doen wat ze moeten doen: winnen van Panama. Dries Mertens en Romelu Lukaku breken de ban na de rust met drie doelpunten. In afwachting van de wedstrijd tussen Tunesië en Engeland vanavond, gaat België aan kop van de groep.

Lees hieronder onze liveblog van de wedstrijd.

Laatste fluitsignaal - België wint

België doet wat het moet doen en wint de eerste match van het WK. Na een enigzins teleurstellende eerste helft, wisten Mertens en Lukaku toch nog drie goals te maken. Zo eindigt de wedstrijd op 3-0.

Beeld BELGA

90' - Derde en laatste wissel

Finaal mag Nacer Chadli nog even komen meedoen. Hij vervangt Axel Witsel.

88' - Derde gele kaart

Ook Kevin De Bruyne krijgt een gele kaart nadat hij zijn studs in de maag van een Panamees plant.

86' - Courtois voorkomt 3-1

Thibaut Courtois voorkomt ternauwernood dat Panama scoort. De spits van Panama wordt mooi door de Belgische verdediging geloodst. Courtois duikt in de voeten van de spits en voorkomt een goal.

83' - Mertens mag gaan rusten

Doelpuntenmaker Dries Mertens mag gaan rusten. Thorgan Hazard komt hem vervangen.

81' - Meunier dicht bij de 4-0

Thomas Meunier is dicht bij een vierde Belgische doelpunt. Het feestje gaat niet door: Dries Mertens die pass gaf, staat buitenspel.

76' - Lukaku maakt er 3-0 van

Lukaku scoort weer, dit keer op aangeven van Eden Hazard. De kleine dribbelkont zondert Lukaku af voor de keeper van Panama en de aanvaller twijfelt geen moment. Hij zwiept de bal over de keeper in het lege doel.

Op een kwartier van het einde zitten de Rode Duivels nu helemaal op rozen.

Beeld BELGA

74' - Panama én België wisselen

Panama gooit zijn laatste troeven op tafel: Luis Tejada komt Blas Pérez vervangen. Moussa Dembélé komt Yannick Carrasco vervangen.

Yannick Carrasco.Beeld BELGA

69' - Lukaku verdubbelt de score

Romelu Lukaku kopt de 2-0 binnen. Kevin De Bruyne - wie anders? - zwiept de bal heerlijk voor doel met de buitenkant van zijn rechter.

62' - Panama wisselt

Hernán Darío Gómez, de coach van Panama, voert twee wissels door: de twee aanvallers Gabriel Torres en Ismael díaz komen respectievelijk Édgar Yoel Bárcenas en José Luis Rodríguez vervangen.

59' - Ook Vertonghen op de bon

Na Meunier krijgt ook Jan Vertonghen een gele kaart. Zijn tackle kwam veel te laat.

57' - Vijf gele kaarten voor Panama

We waren de tel even kwijt geraakt door het vroege doelpunt, maar Panama zit ondertussen al aan vijf gele kaarten. Zonet kreeg ook Aníbal Godoy een geel karton onder zijn neus geduwd.

Aníbal Godoy is de vijfde Panamees al die een gele kaart krijgt.Beeld AFP

54' - Grote kans voor Panama

Daar is ook de eerste grote kans voor Panama. Murillo wordt mooi afgezonderd voor Thibaut Courtois die gelukkig redding weet te brengen.

47' - Mertens scoort de 1-0

Na een zwakke eerste helft breken de Rode Duivels de ban na de rust: 1-0! Een voorzet belandt in de voeten van Dries Mertens die het leer in een tijd op de slof neemt. De bal verdwijnt heerlijk in de verste hoek.

Mertens wrijft zich in de haren na een fantastisch doelpunt.Beeld BELGA

Twitter bericht wordt geladen...

Rust

Na 47 minuten is het rusten geblazen. De Rode Duivels slagen er voorlopig nog niet in om een gaatje te vinden in de Panamese verdediging.

46' - Tweede geel voor Bárcenas

Op slag van rust krijgt ook Édgar Yoel Bárcenas geel.

36' - Overwicht zonder grote kansen

De Rode Duivels nemen met bijna 60 procent balbezit overduidelijk de bovenhand. Op enkele kansjes links en rechts slagen ze er echter niet in om dat overwicht om te zetten in een reeks grote kansen. Panama loert ondertussen op de counter, vooralsnog zonder succes.

Het blijft wachten op de eerste grote kans voor Romelu Lukaku.Beeld BELGA

29' - Spel ligt even stil

Het spel ligt even stil omdat Armando Cooper tegen de grond ligt. Die had een vrije trap van De Bruyne hard in het gelaat gekregen en moest even bekomen.

21' - Bijna Lukaku

Bijna valt de eerste WK-goal van de Duivels. De Bruyne trapt de bal hard voor doel maar de Panamese verdediger Torres kan nog nipt verhinderen dat Lukaku de bal binnen duwt.

18' - Ook Panama krijgt geel

Eric Davis krijgt het tweede gele karton van de wedstrijd onder zijn neus geschoven voor een gevaarlijke tackle op Dries Mertens. Zonder erg voor die laatste.

14' - Geel voor Meunier

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor België. Thomas Meunier mag ze op zijn naam schrijven.

Thomas Meunier krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.Beeld BELGA

10' - Balbezit

De Rode Duivels nemen het heft in handen in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Ze hebben veruit het meeste balbezit. Carrasco en Mertens probeerden beide al eens van afstand de keeper van Panama te testen.

1' - Aftrap

Na de volksliederen zijn ze er dan eindelijk aan begonnen. Panama mocht de wedstrijd op gang trappen.

De Rode Duivels, vlak voor de aftrap van de wedstrijd.Beeld BELGA

Vooraf - Hans Vandeweghe is er klaar voor

Ook onze sportjournalist Hans Vandeweghe is er klaar voor, zo laat hij weten via Twitter. Wat hij verwacht van deze wedstrijd? "Alles kan in voetbal, en op deze – zoals op elke andere – World Cup is er altijd wel een dwerg die bovenmaats presteert, maar niet in groep G, niet Panama. Van Panama Moet Altijd Worden Gewonnen."

Vooraf - Opstelling

Bondscoach Roberto Martinez maakte zijn opstelling bekend. Daar zitten geen verrassingen in. Zoals verwacht vervangt Dedryck Boyata de geblesseerde Vincent Kompany in de verdediging.

Rode Duivels Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thorgan Hazard en Eden Hazard (v.l.n.r.) inspecteren het veld.Beeld BELGA