Direct naar artikelinhoud
Hall of Fame

Bon Jovi en Nina Simone in de Rock & Roll Hall of Fame

Jon Bon Jovi in New York op 30 april 2013.Beeld AFP

Jawel, de man die liefde ‘a bad name’ gaf, wordt eindelijk erkend door de Rock & Roll Hall of Fame. Naast Bon Jovi worden ook Nina Simone, Dire Straits, The Moody Blues en The Cars in de lijst opgenomen. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

De afgelopen jaren werden vooral hiphop-artiesten als Tupac Shakur en N.W.A. welkom geheten in de Amerikaanse Hall of Fame. De lijst namen die in 2018 aan het rijtje legendes worden toegevoegd, grijpt terug naar de wortels.

Bon Jovi, de band rond Jon Bon Jovi, ontstond in 1983 in New Jersey en is nog altijd een van de grootste muzikale acts van de VS.

Ook Nina Simone krijgt een plaatsje in de Hall of Fame, en dat vijftien jaar na haar overlijden. Hedendaagse artiesten van allerlei pluimage - van Elton John tot Kanye West - noemen haar een belangrijke inspiratiebron voor hun eigen werk.

Nina Simone.Beeld ANP

Sorry, Radiohead

Daarnaast worden ook de Britse bands Dire Straits en The Moody Blues, en de Amerikaanse band The Cars in de Hall opgenomen. Onder meer Kate Bush, Radiohead en The J.Geils band grepen dit jaar naast de erkenning.

De laureaten werden gekozen door muziekfans en 900 experts uit de muziekindustrie. Ze worden gehuldigd tijdens een ceremonie op 14 april 2018 in Cleveland (Ohio).

De Rock & Roll Hall of Fame is een museum in de Amerikaanse stad Cleveland. Sinds 1986 worden er elk jaar nieuwe namen toegevoegd.