© Instagram Cvan Sullivan

Opmerkelijke transfer: Man City legt 14-jarig Amerikaans toptalent vast… voor binnen 4 jaar

Opmerkelijke transfer in voetballand. Manchester City heeft de 14-jarige Cavan Sullivan, een Amerikaans toptalent, vastgelegd. Het is te zeggen: het staat nu al vast dat hij binnen vier jaar de overstap maakt naar Man City.

Maxime Caeyman

Cavan Sullivan is amper 14 jaar, maar is in Amerika al een fenomeen. Op YouTube staat het vol met compilatievideo’s waarin z’n doelpunten, assists en dribbels te zien zijn. De Amerikaanse middenvelder zal dat vanaf nu doen bij Philadelphia Union, een ploeg in de Amerikaanse hoogste afdaling - de Major League Soccer. De competitie waar Lionel Messi ook wekelijks in te bewonderen is.

Sullivan, mooi uitgedost in kostuum, werd op een persconferentie voorgesteld als nieuwe aanwinst van het team. “Ik heb mijn carrière hier altijd al willen beginnen, want dit is mijn thuis en ik heb altijd aan de zijlijn gestaan bij wedstrijden van Quinn (zijn broer die ook bij Philadelphia Union speelt, red.) en ik ben in en rond de club geweest toen mijn oom hier werkte. Ik ben altijd geïnspireerd geweest om voor deze cultuur te spelen en deze fans zijn speciaal”, zo vertelde hij diplomatisch.

Maar hij gaf ook toe dat er nog iets anders meespeelde bij z’n keuze voor Philadelphia Union. “Ik denk ook dat de samenwerking tussen de Union en de City Group het voor mij heeft gedaan. Ik kijk altijd naar Man City. Zij zijn de droomploeg van elk kind. Philadelphia en Man City zaten samen en kwamen ‘iets’ overeen. Ik zat met mijn familie en mijn zaakwaarnemers samen en we besloten dat dit het beste plan was”, zo blijft hij een beetje mysterieus. Wat hij echt bedoelde: Philadelphia Union en Man City kwamen, althans volgens ESPN, overeen dat Sullivan op z’n achttiende de overstap maakt naar Man City. Vroeg investeren in de volgende generatie, heet dat dan.

Bekijk hier de persconferentie van Sullivan:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een van de vele compilatievideo’s van Sullivan z’n voetbalkunsten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal