De Standaarduit de boekhandel

Moedige Oekraïners en wondermooie illustraties: drie boekentips van De Wase Boekhandel in Sint-Niklaas

De Wase Boekhandel in Sint-Niklaas.© Brent Temmermans

Een goede boekhandelaar loodst lezers door het schier eindeloze aanbod titels. Hier zet zo’n ervaren gids wat wegwijzers uit. Deze week: Hilde Senaeve en Liesbeth De Voeght van De Wase Boekhandel in Sint-Niklaas.

red.

TULY SALUMU

Bintje

“We hebben een zwak voor boeken die blijven nazinderen. Bintje van de Gentse schrijfster Tuly Salumu is er zo een. De roman behandelt onderwerpen waar veel mensen zich moeilijk iets bij kunnen voorstellen: opgroeien met een aan lagerwal geraakte vader, als zwart meisje tussen allemaal witte mensen. Voor ons geen alledaags verhaal en niet alleen werden we tijdens het lezen deelgenoot van Bintjes wereld, nadien liet ze ons maar moeilijk los.”

ANDREW HARDING

Een kleine, koppige stad

“Een pareltje dat voorlopig onder de radar blijft, is het boek van de Britse journalist Andrew Harding over een kleine Oekraïense stad en het verzet van de bevolking tegen de Russische bezetters. In Voznesensk wonen gewone mensen die zich moedig tonen in buitengewone omstandigheden. Een bijzondere kijk op het conflict.”

CLAUDIA JONG

Als ik er ben

“Na het succes van het bekroonde De wind en wij is er nu een nieuw voorleesboek van Claudia Jong. Als ik er ben bevat wondermooie illustraties van Lies Schroeyen en poëtische teksten op rijm. We vinden het een kerntaak van de boekhandel om jonge ouders en kinderen aan te zetten tot het lezen van zulke mooie boeken. Dit is volgens ons het soort prentenboek waar ze telkens opnieuw naar zullen teruggrijpen.”