Mee in één minuut: Google krijgt recordboete, Ryanair schrapt vluchten in België en #MeTooFoot

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

rrln02

Ryanair schrapt omwille van de staking van het cabinepersoneel op 25 en 26 juli tot 300 van de 2.400 dagelijkse vluchten. Het gaat onder andere om 50 van de ruim 160 dagelijkse vluchten van en naar België.

Geraint Thomas heeft woensdag een dolle Alpenrit in de Tour de France gewonnen. Hij neemt daarmee de gele trui over van Van Avermaet.

Acht dagen na de gelukkige afloop van hun dramatische avonturen in een ondergelopen grot in Thailand mogen de twaalf jongens van een jeugdvoetbalteam het ziekenhuis verlaten. Ook de 25-jarige coach mag naar huis.

Chauffeurs van de Europese aanbieder van intercitybussen Flixbus slaan alarm over de onveilige situatie aan het station Brussel-Noord. “Bendes staan ons op te wachten om reizigers te beroven”, klinkt het.

De Europese Commissie heeft de Amerikaanse technologiereus Google een recordboete van 4,3 miljard euro opgelegd. Volgens de Commissie maakte het bedrijf misbruik van zijn dominante positie op de markt.

Een Franse fabrieksarbeider die vlakbij de Belgische grens woonde en beschuldigd wordt van 19 verkrachtingen, heeft opmerkelijk bekentenissen afgelegd tijdens een verhoor. Hij gaf nog 22 andere aanrandingen toe.

Bij de festiviteiten in Frankrijk voor de WK-winst zijn heel wat vrouwen lastiggevallen. Tientallen vrouwen maakten de voorbije dagen melding van intimidatie en zelfs aanranding, via de hashtag #metoofoot.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!