Thomas Detry.© Getty Images

Thomas Detry moet terrein prijsgeven op Players Championship in Louisville

Met een derde ronde van 70 slagen is Thomas Detry (31) van de vierde naar de tiende plaats gezakt op het Players Championship, de tweede major van het seizoen, die plaatsvindt op de Valhalla golfbaan in het Amerikaanse Louisville, Kentucky.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Detry, die zich tijdens de eerste twee dagen met ronden van 66 en 67 slagen op een gedeelde vierde plaats golfde, liep een derde ronde met ups & downs. Na een bogey op de derde hole, lukte de Brusselaar op de vierde hole een eagle putt van pakweg 26 meter. Na een bogey op hole zes, zag Detry op de zevende hole de bal na de afslag in het water verdwijnen, wat hem nog een bogey kostte. Na birdies op de negende en tiende hole liep het op de veertiende hole fout, wat hij rechtzette met een birdie op de achttiende en laatste hole.

Met een gedeelde tiende plaats telt onze landgenoot vijf slagen meer dan de Amerikanen Xander Schauffele en Colin Morikawa die de koppositie delen. Met een slag meer dan de leiders volgt, op de derde plaats, de Amerikaan Sahith Theegala.

De Ier Shane Lowry tekende met een ronde van 62 slagen voor de beste score van de dag. De voormalige Open Champion-winnaar klom meteen van de 25e naar de vierde plaats.

© USA TODAY Sports via Reuters Con

© USA TODAY Sports via Reuters Con

© AP

© Getty Images via AFP

© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer