Zoekactie naar man die verdween na duik in E10-plas stopgezet

In recreatievijver de E10-plas in Brasschaat is zaterdagnamiddag met man en macht gezocht naar een vermist persoon. De man, een vijftiger, ging zwemmen met zijn hond. De hond keerde terug, maar van zijn baasje is voorlopig geen spoor. De zoekactie werd rond 20 uur stopgezet. Morgen, zondag, wordt de zoekactie heropgestart.

Britt Peeters

“Alle korpsen in de zone met duikersmateriaal, Schoten, Brecht en Zandhoven, zijn op zoek naar de vermiste persoon”, zei Jessica De Boeck van Brandweer Zone Rand zaterdagnamiddag. “Maar het is niet helemaal duidelijk of de persoon zich effectief in het water bevindt, want er zijn ook getuigen die hem uit het water gezien hebben”, klonk het. Ook de lokale politie was talrijk aanwezig.

Rond 15.15u kreeg de lokale politie Brasschaat een melding. “Een dame maakte zich zorgen omdat ze haar vriend, die gaan zwemmen was met zijn hond, al een tijdje niet meer gezien had. De hond kwam wel terug”, zegt Tina Bruggeman van politie Brasschaat.

Volgens de politie was de man gaan zwemmen met de hond. Aan de andere kant van de plas raakte hij zijn hond kwijt. Daar sprak hij twee personen aan met de vraag of ze zijn hond gezien hadden. Uiteindelijk keerde de hond terug, maar van de man is geen spoor.

De zoekactie duurde urenlang, maar bleef zonder resultaat. Rond 20 uur werd de zoektocht gestaakt. Morgen, zondag, gaan de duikers opnieuw aan de slag.

De lokale politie maakte enkele dagen geleden nog duidelijk dat zwemmen in de E10-Plas verboden is. Het zwemverbod geldt al langer, maar door de warme temperaturen wordt daar niet altijd rekening mee gehouden.

© BFM

© BFM

© SWK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER