Festival

Hergeboorte in Noord-Limburg: Huey kwam, zag en pakte Peer in

Peer -

Twee hergeboortes voor de prijs van één: dat is wat Blues Peer zaterdag voorgeschoteld kreeg. Huey Morgan toonde dat het hem ook zonder zijn ex-vrienden van The Fun Lovin’ Criminals lukt. En Lange Polle – aka Monsieur Paul – entertainde met een negenkoppige band zijn maten van Triggerfinger.

Jan-Roel Driessen

Wisselvallig. Een streep zon, een fikse bui en alles daartussen: dat typeerde de zaterdag van Blues Peer. Op de podia wees de barometer daarentegen toch meer richting zonneschijn. Onder meer tijdens het ietwat psychedelische concert van Lange Polle, niet langer de bassist van Triggerfinger, maar nu op sjok met zijn Lowriders. Opmerkelijk aanwezig in het publiek: zijn maten Mario Goossens en zanger Ruben Block die goedkeurend meeknikten.

Bluai moest vervolgens bijdragen tot de Operatie Verjonging. Niet alleen op maar ook voor het podium. En het moet gezegd, de gemiddelde leeftijd op Blues Peer heeft deze editie minstens een knakje naar beneden gekregen. Opmerkelijke passage trouwens van de dames van Bluai en dat niet alleen door de technische panne. Meerstemmig poppy samenzang is voor een bluesfestival nu eenmaal niet doorsnee. “Hé, zoveel van jullie hier”, keek de band verwonderd en blij tegelijk naar de stevig volgelopen tent.

Huey Morgan.© Dick Demey

Admiraal

“The blues got a baby and they named it rock ‘n’ roll”, kirde Admiral Freebee even later geïnspireerd door Muddy Waters. D’n Admiraal trok zijn blik hits open en triomfeerde ergens tussen There’s a road en Lucky One. Gloria werd het trouwens ook voor The Black Box Revelation die met hun stevige versie van de blues – de Gravity blues zeg maar – de grote tent moeiteloos inpakten. Waarna de mannen van The Seatsniffers het estafettestokje gretig overnamen en met hun wat meer klassieke rootsmuziek Noord-Limburg veroverden: tot ver buiten de tent werd er hartstochtelijk gejived.

The Black Box Revelation.© Dick Demey

Primeur

En toen was het Huey Morgan-time. Na een akkefietje heeft de New Yorker zijn maten van The Fun Lovin’ Criminals in de haag geparkeerd, en nog maar heel recent toert hij weer met een nieuwe band waarvoor Blues Peer de Europese primeur kreeg. Zijne Coolheid bleek zaterdagavond alvast niet ingeboet te hebben aan klasse. Huey verkondigde zijn liefde aan alle Belgen en liet vervolgens vooral zijn hitmachine draaien met klassiekers als King of New York, Loco, Scooby Snacks en Smoke ‘em. Huey kwam, zag en pakte Peer in. Hoe Paul Carrack, Fischer-Z en Trixie Whitley erin slaagden om Blues Peer te verleiden, leest u later op www.hbvl.be.

© Dick Demey

© Dick Demey

© Dick Demey

© Dick Demey

© Dick Demey

© Dick Demey

© Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer