‘Countrysteak’ Colruyt besmet met salmonella

© ap

Colruyt België haalt, na overleg met de federale gezondheidsdienst FAVV, zijn countrysteak uit de rekken. Dat meldt de supermarktketen. Bij microbiologische controles door het laboratorium van Colruyt werd in de steak salmonella aangetroffen.

svg

Colruyt België vraagt zijn klanten om dit product terug te brengen naar de winkel, waar het terugbetaald zal worden.

Slechts 18 winkels zijn betrokken: Colruyt Antwerpen-Zuid, Balen, Bouillon, Courcelles, Dampremy, Deurne-Noord, Eupen, Evere (Haachtsesteenweg), Haacht, Kelmis, Laken, Lanaken, Maaseik, Molenbeek, Schaarbeek (Jeruzalemstraat), Stabroek en de tijdelijke winkels in Kessel-Lo en Lede. Intussen werd de countrysteak in die winkels uit de rekken gehaald.

De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. De symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 48 uur na de besmetting en duren meestal vier tot zeven dagen. De meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.