© LDN

Mechelse Dierenbescherming houdt eerste ledendag

De Mechelse Dierenbescherming werkt aan de uitbreiding van haar ledenbestand. “Dat is nodig, want er werden dit jaar dertig procent meer dieren opgevangen dan vorig jaar”, zegt directeur Sabine Slaets.

Leo De Nijn

Zaterdag werd voor de eerste keer een Ledendag gehouden in de Campus PTS. Twee jaar na de start van de vernieuwde Mechelse Dierenbescherming is er op korte tijd een samenwerking tot stand gekomen met de stad Mechelen, maar ook met de gemeenten Willebroek, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden en Berlaar.

“We zijn fier dat we ons ledenbestand hebben kunnen uitbouwen tot meer dan 800 leden, waarvan 100 leden ook peter of meter zijn van een honden- en of kattenhok. Onze leden mochten dit jaar evenwel nog geen nieuws van ons ontvangen. Een asiel uitbaten is een intensieve opdracht, meer dan we ons konden voorstellen. Ons klein team en de momenteel 150 actieve vrijwilligers doen dit dan ook met hart en ziel. Daarom vonden we het tijd om hen uit te nodigen op onze allereerste ledendag. Hiermee willen we graag een nieuwe jaarlijkse traditie inluiden om ze bedanken en in de bloemetjes te zetten voor hun steun en geduld”, zegt de directeur.

© LDN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER