Bruno Venanzi.© Sebastien Smets

Ook Venanzi en ex-aandeelhouders Immobilière du Standard dienen klacht in tegen 777 Partners

Een nieuwe dag, een nieuwe klacht aan de broek van 777 Partners. Naast de 16 lopende aanklachten voor de rechtbank van New York zijn de Amerikaanse eigenaars van Standard nu ook in België aangeklaagd door ex-voorzitter Bruno Venanzi en de aandeelhouders van Immobilière du Standard.

De vorige voorzitter en de voormalige aandeelhouders van de vastgoedgroep rond het stadion (met o.m. ex-spelers Axel Witsel, Junior Edmilson en Nacer Chadli) wachten nog altijd op de tweede betalingsschijf na de verkoop van de club in 2022. Om druk uit te oefenen op 777 Partners om te betalen, willen zij nu beslag laten leggen op de activa van 777 in België. Een uitspraak in de zaak wordt binnen de tien dagen verwacht.

Spelers nog niet betaald

Ondertussen wachten ook de spelers nog altijd op de uitbetaling van hun loon van april. De terugkerende laattijdige betalingen laten steeds meer hun sporen na op het veld, waar Standard zich naar het einde van het seizoen sleept. Sommige spelers hebben al gedreigd niet meer te spelen als ze niet op tijd betaald worden. De directie verzekert dat de lonen voor het einde van deze week uitbetaald zullen worden. (thst)

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik