In Pelt hebben de inwoners duidelijk de weg naar het Repair Café gevonden.© Paul Theeuwen

Nieuwe editie van Repair Café in Pelt: “Vooral klein elektro komt op onze tafel terecht”

Pelt -

In Pelt hebben de inwoners duidelijk de weg naar het Repair Café gevonden. Bij de voorjaarseditie lieten zaterdag in ‘t Pelterke zo’n vijftigtal bezoekers defecte spullen herstellen.

Paul Theeuwen

Het initiatief is gratis en draait uitsluitend op vrijwilligers. Repair Café wordt in Pelt vanuit de gemeente gestuurd. Anja Snoekx is de verantwoordelijke en geeft enige uitleg. “Viermaal per jaar organiseren wij het event. Daarbij gelden ook enkele huisregels: zo mag er maximaal één voorwerp per persoon ingediend worden. Het is ook de bedoeling dat je zelf leert repareren en bij de hersteller blijft tijdens het uitvoeren van de klus.”

Zaterdag werden 36 elektrische toestellen voor reparatie binnengebracht. Het grootste deel ging hersteld weer mee met de eigenaar. Vrijwilliger Peter en zijn team hadden de handen meer dan vol. “Het geeft voldoening als de platendraaier, koffiezetter, strijkijzer, heggenschaar of toaster het weer doet en de klant met een lach kan vertrekken”, vertelt hij. “Niet elk toestel kan hersteld worden. Soms zijn er gewoon nieuwe onderdelen nodig en dan bieden wij advies aan de klanten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer