Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

5 tips voor een geslaagde tv-avond

Jennifer Aniston in de film 'Life of Crime'.Beeld RV

Een indringende documentaire over Vladimir Poetin, een zwarte komedie met Jennifer Aniston of een terugblik op Milaan-San Remo van 1981: er is voor elk wat wils op de tv vanavond. Dit zijn onze tips, het volledige overzicht vindt u hier

Life of crime 

Ordell Robbie en Louis Gara, twee doorsnee criminelen, willen deze keer een grote slag slaan. Ze ontvoeren de vrouw van een corrupte vastgoedmakelaar en vragen 1 miljoen dollar losgeld. Helaas loopt hun plan niet van een leien dakje.

Deze charmante zwarte komedie toont Jennifer Aniston in goeden doen als verwende echtgenote die het slachtoffer wordt van een ontvoering. De film is gebaseerd op een boek van de Amerikaanse schrijver Elmore Leonard, uit wiens werk gretig geput wordt in Hollywood. Zijn werk was al basis voor Jackie Brown, 3:10 to Yuma en de serie Justified

Om 20.35 uur op Vitaya 

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Schimmenspel: Poetins onzichtbare oorlog

Volgens Mark Rutte voert Vladimir Poetin via het internet een oorlog tegen Europa en is ook Nederland doelwit. Waaruit bestaat die Russische agressie op het wereldwijde web? En hoe hard is het bewijs? Human zocht in Parijs, Gotenburg, Moskou en Amsterdam naar frontlinies in de nieuwe ondergrondse oorlogsvoering. Nederland blijkt een springplank te zijn voor Russische hackers.

Documentaire over hoe Rusland op slinkse wijze de publieke opinie in West-Europa beïnvloedt. 

Een affiche van Russische president Poetin.Beeld REUTERS

Om 21 uur op NPO2

De kleedkamer

In dit nieuwe seizoen verdiept Ruben Van Gucht zich niet langer in memorabele succesverhalen uit de voetbalkleedkamer, maar staat de heroïek (en tragiek) van de koers centraal. 

In de eerste aflevering praat Van Gucht aan de top van de Poggio met Fons De Wolf, Freddy Maertens, Etienne De Wilde en Guido Van Calster over de editie van Milaan-Sanremo uit 1981. Francesco Moser en Roger De Vlaeminck kijken terug op een prachtige carrière en een rijkgevuld leven.

Roger De Vlaeminck in Milaan-San Remo in 1973.Beeld BELGA

Om 21.15 uur op Canvas

Banking District

Deze nieuwe misdaadserie – origineel Quartier des banques – is een Zwitsers-Belgische coproductie die zich afspeelt in het Zwitserse bankwezen. Alles begint bij de dood van een bankdirecteur in januari 2012 in Genève. 

De Amerikaanse fiscus wil het Zwitserse bankgeheim opheffen. Bankier Paul Grangier raakt in coma. Zus Elisabeth gelooft niet in een ongeluk of zelfmoord en gaat op onderzoek uit zodra ze toetreedt tot de directie. Haar moeder en haar broer Alexandre zijn daar erg ongelukkig mee. Elizabeth vindt een journalist aan haar zijde die ook niet in toeval gelooft.

Om 23.05 uur op NPO2

Love and Hate Crime

IJzersterke driedelige BBC-documentairereeks waarin Ben Steele haatmisdaden onder de loep neemt tegen slachtoffers vanwege hun huidskleur, gender of seksuele oriëntatie.'

Lees hier onze recensie van deze beklijvende documentaire.

In Mississippi werd Mercedes Williamson, een mooie jonge transseksueel, door haar vriend en bendelid Josh vermoord. Josh wordt veroordeeld tot levenslang. Een reeks interviews onthullen de waarheid achter zijn relatie met Mercedes.

Moordenaar Josh Vallum.Beeld RV

Om 23.25 uur op Canvas