Direct naar artikelinhoud

Sean De Bie wordt in 2018 ploegmaat van Wout van Aert

Sean De Bie.Beeld TDW

Sean De Bie heeft een contract voor één seizoen ondertekend bij Veranda's Willems-Crelan, het procontinentale wielerteam van Nick Nuyens en Wout van Aert. De 25-jarige De Bie komt over van Lotto-Soudal.

"Ik aanzie Sean De Bie als een grote aanwinst voor de ploeg", legt Nuyens uit. "Hij koerst een heel jaar door op een constant niveau en heeft al bewezen dat hij op het allerhoogste niveau kan meespelen voor de prijzen. In de klassiekers kan hij een belangrijke rol spelen voor Wout van Aert. Bovendien heeft hij de gave om zelf wedstrijden af te maken. Die gave willen we samen verder aanscherpen. We zijn enorm opgetogen met de komst van Sean en de vorm die onze ploeg krijgt."

De Bie won vorig jaar de Driedaagse van West-Vlaanderen. In 2015 was hij de beste in de GP Impanis-Van Petegem en pakte hij een ritzege in de Ronde van Luxemburg.

"Ik ben nu vier jaar prof en heb toch al mooie resultaten laten optekenen. Toch voel ik dat er als renner nog meer in mij zit en wil dit komend seizoen laten zien", aldus De Bie. "Tijdens het gesprek met Nick Nuyens bleek al snel dat onze visie over hoe een ploeg er moet uitzien gelijklopend is. Als je kijkt naar welke renners ze al hebben aangetrokken (Zico Waeytens en Stijn Steels), moet je concluderen dat ze volgend seizoen rekening zullen moeten houden met ons. Ook qua materiaal en begeleiding is deze ploeg optimaal op elkaar afgestemd."