38 meter lang binnenschip ‘rijdt’ ‘s nachts van Steen richting Havenhuis naar Wijngaard Natie

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er in de Antwerpse binnenstad een indrukwekkend transport plaatsgevonden. Het 38 meter lange binnenschip Lauranda werd van aan het Steen overgebracht naar de terreinen van Wijngaard Natie, zo’n acht kilometer verderop.

JaTi, WoWi

De afgelopen dagen werd alles al in gereedheid gebracht om het gevaarte van 130 ton op een 28 meter lange ‘trailer’ te schuiven. Vanaf middernacht ging het 90 jaar oude binnenschip dan in slakkengang naar de Wingaard Natie. Het traject ging van op de kade naast het Steen, via de Jordaenskaai, het Bonapartedok, de Rijnkaai en de Kattendijkbrug naar het Nieuwe Havenhuis. Daar ging het over het grote viaduct naar de Lange Vosseschijnstraat, om langs de Oosterweelbrug aan te komen in de Wijngaard Natie. In totaal duurde het transport zo’n vier uur.

Daar wordt de Laurande weer opgesteld en binnenkort verhuist het via een ponton op het water naar de Baasroodse scheepswerf Van Praet-Dansaert, waar de ‘sleepspits’ destijds ook werd gebouwd.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER