© REUTERS

Charles De Ketelaere in bloedvorm: amper 3 minuten na zijn invalbeurt scoort hij heerlijke goal: “Extra jaar Italië heeft me goed gedaan”

Charles De Ketelaere stond amper drie minuten op het veld toen hij als invaller de score opende voor Atalanta met een doelpunt waaruit snelheid, kracht en techniek bleek.

Michael Van Damme

Atalanta heeft zich dankzij de 0-2-zege tegen Lecce -de vijfde op rij- verzekerd van Champions League-voetbal.

Atalanta voerde meerdere wijzigingen door na de nederlaag in de Coppa Italia afgelopen week en in het vooruitzicht van de Europa League-finale woensdag. Davide Zappacosta was op slag van rust dicht bij de openingsgoal, maar raakte met zijn schot de buitenkant van de paal. Even later ontsnapte Atalanta toen de treffer van Patrick Dorgu werd afgekeurd voor buitenspel.

Atalanta-coach Tullio Gritti besloot in de grijpen en bracht Ederson en Charles De Ketelaere in. CDK scoorde vorig weekend twee keer tegen AS Roma en stond dit keer amper drie minuten op het veld toen bij de ban brak. Scamacca stuurde de Rode Duivel diep, die sterk zijn tegenstander afhield op weg naar doel en keeper Wladimiro Falcone met een lob verschalke.

© REUTERS

© EPA-EFE

Voor De Ketelaere was het zijn tiende competitietreffer, waardoor hij net als Scamacca en Koopmeiners in de dubbele cijfers zit.

“Het spijt me dat ik bij Milan niet heb kunnen doen wat ik hier bij Atalanta doe”, zei De Ketelaere, die nog steeds eigendom is van Milan, aan Sky Italia. “Ik heb er altijd van gedroomd om voor Milan te spelen, maar ik kijk altijd vooruit. Dat Pioli weggaat bij Milan? Het gaat niet alleen om Pioli, hier bij Atalanta ben ik veel gegroeid. Een extra jaar in Italië heeft mij geholpen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Atalanta en De Ketelaere hebben door de zege met nog twee speeldagen te gaan zes punten voorsprong op zesde AS Roma (met Romelu Lukaku), maar in de onderlinge resultaten doen ze beter, waardoor Atalanta zeker is van de vijfde plaats en het daaraan verbonden CL-ticket.

De Ketelaere en co. spelen woensdag de finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal