Schokkende beelden: beveiligingsagent (22) probeert baas te executeren en wordt doodgeschoten door politie

Een beveiligingsagent in opleiding probeerde vorige week zondag zijn baas te vermoorden in een magazijn van Amazon in West Jefferson, in de Amerikaanse staat Ohio. Ali Hamsa Yusuf (22) stond plots achter het beoogde slachtoffer, trok een wapen en vuurde. Zijn pistool werkte echter niet goed, waardoor de man niet werd geraakt en kon vluchten. Yusuf vluchtte ook weg, maar kwam al snel in het vizier van de politie en werd tijdens een vuurgevecht met de politie zelf neergeschoten.

pjv

Ali Hamsa Yusuf gebruikte vorige week zondag rond 16 uur zijn pasje om plots achter zijn nietsvermoedende baas op te duiken. Beelden van de bewakingscamera tonen hoe hij zijn wapen trekt, zorgvuldig richt en de trekker overhaalt. Het eerste schot faalt echter, maar Yusuf probeert opnieuw en kan toch een kogel afvuren. De kogel mist doel, het slachtoffer springt op en neemt de benen. “Hij schoot twee keer op mij, maar miste”, klinkt het wanneer de man de hulpdiensten belt. “Hij executeerde me bijna.”

Ook Yusuf verlaat het gebouw en wordt tijdens zijn vlucht gefilmd door bewakingscamera’s. Hij kan zonder problemen het terrein verlaten, maar de politie zit hem al op de hielen. Anderhalf uur later wordt zijn auto opgemerkt, op zo’n 30 kilometer van het magazijn. Yusuf wordt ingesloten door meerdere politievoertuigen en probeert nog te ontsnappen. Hij neemt een agent onder vuur, maar wordt zelf geraakt, gearresteerd en naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later overlijdt hij aan zijn verwondingen. De agent die hij onder vuur nam, raakt slechts lichtgewond.

Het is niet duidelijk wat Yusuf bezielde. Hij had geen strafblad en was niet bekend bij de politie. Hij was pas twee weken in dienst en werd opgeleid door de man die hij probeerde te vermoorden. Yusuf mocht volgens de politie ook geen wapen dragen tijdens het werk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER