© Photo News

Piet den Boer op zoek naar truitje waarin hij Malinwa Europacup II bezorgde: “Niet geschoten is altijd mis”

Voormalig KV Mechelen-speler Piet den Boer is op zoek naar het truitje waarmee hij speelde in de finale van Europacup II in 1988. Hij leende het ooit uit, maar kreeg het jammer genoeg nooit terug.

Stijn Van de Sande

© BELGA

Op 11 mei 1988 speelde KV Mechelen in het Stade de la Meinau in Straatsburg de finale van Europacup II tegen het Nederlandse Ajax. Malinwa won met 1-0. Piet den Boer scoorde na 53 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. “Niet lang na die historische finale werd mij gevraagd of ik het shirt waarin ik die wedstrijd speelde even kon uitlenen voor het goede doel. Daar ben ik toen graag op ingegaan, maar jammer genoeg heb ik het daarna nooit meer terug gezien”, zegt den Boer.

Via een oproep op Facebook, hoopt hij na al die jaren het shirt terug te vinden. “Ik weet niet meer aan wie ik het toen heb uitgeleend en kan het dus ook niet zomaar terugvragen”, klinkt het. “Maar het heeft wel een vrij grote emotionele waarde. Ik heb nog een ander shirt van toen dat ik goed bewaar, maar het is toch niet hetzelfde. Daarom hoop ik het originele truitje via een oproep op de sociale media terug te vinden. Ik zal er natuurlijk niet van sterven als ik het niet meer terugkrijg, maar niet geschoten is altijd mis. Daarom dat ik precies dertig jaar na de finale deze oproep doe, want je weet maar nooit.”

© IMAGEGLOBE

“Ik weet zo goed als zeker dat het truitje nog ergens rondslingert”, zegt den Boer. “Ik hoor van verschillende mensen dat ze denken het shirt met rugnummer 11 weten zijn en ik kreeg ook al namen doorgespeeld. Maar het is natuurlijk moeilijk om te bewijzen dat die persoon het heeft. Daarom hoop ik dat de huidige, onrechtmatige eigenaar misschien spijt krijgt en hij het truitje terug aan mij komt bezorgen. Hij zou er mij alleszins een enorm groot plezier mee doen. Ik kreeg al heel wat leuke reacties op mijn oproep van mensen die me succes wensen, maar de gouden tip zat er jammer genoeg nog niet tussen.”

Opvallend: het truitje van den Boer is niet het enige object dat na de Europacup-finale zoek raakte. Ook de trofee zelf is na de finale spoorloos verdwenen. De UEFA bezorgde KV Mechelen toen een replica van de Europabeker. “Het is bizar dat mensen zoiets voor zich houden. Je kan daar toch niet mee pronken? Het enige wat je kan doen is het verbergen op zolder of in de kelder zodat niemand er ooit achter komt”, aldus den Boer.

MEER OVER KV Mechelen