© BELGA

Lommel en Deinze gaan naar finale Promotion Play-offs

KMSK Deinze en Lommel zullen het in de finale van de Promotion Play-offs van de Challenger Pro League tegen elkaar opnemen. Deinze won in de terugwedstrijd van de halve finales met 2-1 van Patro Eisden en plaatste zich zo voor de finale. Daarin zullen ze het opnemen tegen Lommel, dat Zulte-Waregem uitschakelde met 1-0.

Belga
Bron: BELGA

De bezoekers kwamen in Deinze nog vroeg op voorsprong dankzij Marius Noubissi (18.). Deinze leek even voorbij het halfuur gelijk te maken, maar de treffer van Denis Prychynenko werd op aangeven van de VAR afgekeurd voor buitenspel. Na rust kon de thuisploeg toch het laken naar zich toe trekken. Eerst trapte Kenneth Schuermans (62.), die in de jeugdreeksen nog voor Patro speelde, raak op hoekschop. En even later legde Jellert Van Landschoot (71.) de partij in een definitieve plooi. Hij plaatste de bal mooi in de verste hoek, 2-1. Bij Patro kreeg Jordan Renson in de slotminuut van de reguliere speeltijd nog zijn tweede gele kaart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zulte Waregem uitgeschakeld, Lommel naar finale

Zulte Waregem zal na één jaar in de Challenger Pro League niet promoveren naar de Jupiler Por League. Zulte Waregem begon nochtans aan het seizoen als torenhoog en zelfverklaard titelfavoriet maar vooral in eigen huis bleef Essevee de voorbije maanden ver onder de maat. Pas op de slotspeeldag kon het team van coach Euvrard een ticket voor de play-offs bemachtigen. De heenwedstrijd tegen Lommel eindigde aan de Gaverbeek in een 1-1 gelijkspel en ook halfweg stond het in Lommel nog steeds 0-0.

Lommel toonde voor rust dan wel meer initiatief maar Essevee had wel de beste mogelijkheden via Brüls en Vossen. Ook na rust was Vossen razend gevaarlijk en iets voor het uur trof hij ook raak maar zijn doelpunt werd wegens voorafgaand buitenspel van Ndour afgekeurd.

Lommel leek van slag maar toen Essevee verder moest zonder Brüls, sloeg de thuisploeg toe. Rosa schilderde een hoekschop op het hoofd van Schoofs en die kopte de 1-0 op het scorebord. Essevee drong nog even aan maar Lommel hield stand en bezegelt zo het lot van Zulte Waregem dat ook volgend seizoen uit zal komen in de Challenger Pro League. Lommel en Deinze zullen onderling beslissen wie doorstoot naar de barrageduels tegen de nummer twee uit de Relegation Play-Offs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Deinze en Lommel nemen het tegen elkaar op in finalewedstrijden van de Promotion Play-offs op 5 en 12 mei. Wie daar als beste uitkomt, strijdt op 19 en 26 mei tegen de nummer twee van de Relegation Play-off in de Jupiler Pro League voor een ticket voor 1A voor volgend seizoen. Dat is op dit moment RWDM. Kampioen Beerschot en Dender stijgen volgend seizoen rechtstreeks naar de Jupiler Pro League.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

MEER OVER KMSK Deinze

MEER OVER VOETBAL