Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Toezichtshouders zullen 'wegkijken van spiekers' tijdens examens in UGent, minister Weyts en rector misnoegd: “Wie zijn taak niet wil uitvoeren, wordt ontslagen”

    Toezichts­hou­ders zullen 'wegkijken van spiekers' tijdens examens in UGent, minister Weyts en rector misnoegd: “Wie zijn taak niet wil uitvoeren, wordt ontslagen”

    Een groep van doctoraatsstudenten aan Vlaamse universiteiten zal uit protest tegen het geweld in Gaza tijdens de lopende examenperiode niet strikt toezien op spieken en andere overtredingen. “Zolang onze rectoren wegkijken van schendingen van internationale rechtsregels door Israëlische instellingen, zullen wij dat ook doen wanneer studenten regels overtreden”, zeggen ze op sociale media. Rector Rik Van de Walle noemt de actie “onaanvaardbaar”. Ook minister Ben Weyts keurt de actie af.
    Antwerpen, Stad Brussel, Leuven, Gent
  2. Gezin van BBC-weervrouw van het vliegtuig gezet vanwege pinda-allergie dochter: mag dat zomaar? En hoe erg kan zo’n allergie zijn?
    PREMIUM
    10

    Gezin van BBC-weer­vrouw van het vliegtuig gezet vanwege pin­da-allergie dochter: mag dat zomaar? En hoe erg kan zo’n allergie zijn?

    Van het vliegtuig gezet worden vanwege je pinda-allergie: het overkwam een 12-jarig Brits meisje en haar gezin toen ze op vakantie wilden vertrekken. De moeder - een weervrouw bij BBC - had de crew gevraagd om alle passagiers in te lichten zodat niemand op het vliegtuig pinda’s zou eten, maar dat weigerden ze. De kapitein stuurde het gezin daarna van de vlucht. Kan je echt in shock gaan omdat iemand in de buurt pinda’s eet? En hoeveel rekening houden onze vliegmaatschappijen met allergieën?