© BELGA

KV Mechelen dwingt Beerschot Wilrijk opnieuw tot achtervolgen na 0-3 zege op Tubeke

Opdracht volbracht. Ook zonder Igor De Camargo bleef KV Mechelen vrijdagavond foutloos op de akker van Tubeke. Engvall en Storm braken de ban voor de rust. Togui prikte er nog eentje bij na de rust. De druk ligt nu weer bij Beerschot Wilrijk dat zondag naar Lommel moet.

Thomas Standaert

Een knollenveld, een tegenstander die zich van bij de aftrap terugtrok in de loopgraven en een Braziliaanse topschutter die eenzaam zat te koukleumen op een verder lege tribune. Nee, de omstandigheden in Tubeke waren gisteren niet in het voordeel van KV Mechelen. Maar moeilijk gaat dus ook, dat bewees het team van Wouter Vrancken de laatste weken al een paar keer.

Zoals aangekondigd koos Vrancken voor Togui als stand-in voor De Camargo. Herenigd met zijn maatje Engvall als het aanvalsduo dat brokken maakte in de eerste periode. Die brokken lieten gisteren wel een dik halfuur op zich wachten. KV had de controle en toonde initiatief maar kon geen kansen afdwingen. Die vielen wel aan de overkant. Een eerste waarschuwing van Agyiri vloog in het zijnet en op het halfuur werd Verrips twee keer aan het werk gezet op een afstandsschot van Garlito en de rebound van Sy.

Een moeilijke avond leek in de maak voor KV tot de 0-1 iets na het halfuur als een Engvalletje uit de lucht kwam vallen. Lemoine bracht de bal goed voor vanop rechts, de Zweed deed de rest en duwde van dichtbij zijn eerste doelpunt van 2019 binnen. Net zoals bij de vorige trip naar het Stade Leburton leek KV van plan het Tubeekse varkentje nog voor de rust te wassen. Storm trapte een goede kans op de 0-2 eerst nog op Defourny maar trof net voor de rust wel raak op voorzet van assistkoning Kaya.

Met een veilige 0-2 ruststand had KV nog 45 minuten om zijn doelsaldo wat op te krikken. In de nek-aan-nek race met Beerschot Wilrijk kan één doelpuntje immers bepalend zijn. Ook tegendoelpunten trouwens. Schuster scoorde er twee weken geleden eentje tegen Beerschot maar liet net na de rust een uitstekende kans liggen om hetzelfde te doen tegen KV. Het schot van de Fransman ging rakelings naast. KV was onmiddellijk opnieuw bij de les en reageerde met een mooie kans voor Togui. De Ivoriaan werd verraden door een opbotsende bal en knalde ver naast.

Op het uur tekende Engvall voor de actie van de match. Een geweldige solo van de Zweed eindigde met een puntertje net naast de paal. Een minuutje later stond de 0-3 dan toch op het bord. De net ingevallen Tainmont lepelde de bal vanop de achterlijn voor doel waar Togui deze keer wel raak trof met een overhoekse kopbal. De veer bij de thuisploeg was nu helemaal gebroken en in het laatste halfuur kregen we een Mechels kansenfestival te zien. Engvall en de invallers Cornet en Matthys lieten de kansen liggen om de score nog hoger op te drijven en Beerschot ook op vlak van doelsaldo een tikje uit te delen.

EINDSTAND. Tubeke-KV Mechelen: 0-3