De grote winnaars van de avond: Ruben Andries, Merel Vingerhoets, Siebren Slootmaekers en Pieter Dupré.© Marcel Schoeters

Lions Charity Challenge deelt 4.750 euro uit aan 6 finalisten en hun sociale doelen: “Zo dankbaar”

Lier -

Naar jaarlijkse gewoonte heeft vrijdagavond de finale van de Lions Charity Challenge plaatsgevonden, georganiseerd door Lions Club Lier Twee Neten. De club deelde cheques van 500 tot 1.500 euro uit aan de projecten en hun goede doelen.

Hélène Baccaert

Lions Lier Twee Neten is aan actieve club van meer dan 60 enthousiaste leden. Met als voornaamste doel het steunen van lokale sociale, culturele en jeugdprojecten. Maar liefst 19 groepen, bestaande uit middelbare scholieren van het Koninklijk Atheneum en Sint-Ursula Lier gingen de uitdaging aan om kans te maken op een mooie geldprijs voor hun project. Een jury vanuit de Lions Club Lier Twee Neten selecteerde uit deze groepjes zes finalisten die hun project presenteren in de finale van de Lions Charity Challenge.

Tejo, Den Brand, Taak Krakers, Op De Koffie (woonzorgcentrum Sint-Jozef), Speelgoedinzamelactie (Fedasil) en Vonkjes Geven mochten de sprong wagen. “Eén voor één geweldige projecten die een bedrag van 500 tot 1.500 euro hebben gewonnen dat geschonken zal worden aan hun goede doel”, vertelt Margot Flintrop, voorzittervan de Charity Challenge.

Leerrijk

“Wij vinden het geweldig om te zien hoe deze enthousiaste jongeren zich inzetten voor een goed doel. Evident is dat ook niet. Iets dat eerder ‘ver van hun bed’ leek, komt plots erg dichtbij. We merken dat elke leerling daar heel wat inspiratie of toch in elk geval een mooie, leerrijke ervaring uit haalt.”

De jury hield rekening met verschillende criteria. “Het gaat om de inspanning van het groepje of ze anderen hebben kunnen inspireren, het resultaat van hun fundraising en daarnaast het enthousiasme en de wil om iets terug te doen voor de maatschappij”, legt Flintrop uit.

De hoofdprijs van 1500 euro was voor Vonkjes Geven. Merel Vingerhoets (18) die zich mee achter het project zette, was zichtbaar geëmotioneerd bij het in ontvangst nemen van de prijs. “Ik heb er even geen woorden voor. Het is maf, dat we nu die cheque mogen gaan afgeven samen met ons materiaal. Het is een organisatie die mij heel nauw aan het hart ligt en dat we hen dan nog zo hard kunnen steunen...Vandaag zijn het traantjes van blijdschap. Ik ben zo dankbaar.”

De Lions Charity Challenge was ook dit jaar weer een succes met een recordaantal leerlingen die hebben deelgenomen. “Uiteraard hopen we dit weer te overtreffen in 2025 en nog meer middelbare scholieren warm te maken om deel te nemen aan dit bijzondere project.”

Een goed gevulde zaal.© Marcel Schoeters

Winnares Merel Vingerhoets (18) bedankt iedereen.© Marcel Schoeters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners